BOLESNA TVRTKA

Ljubičić dobio lijek za restrukturiranje Holdinga

23.10.2013 u 13:09

Bionic
Reading

Stranka Za Grad održala je danas ispred Zagrebačkog holdinga performans kojim je željela upozoriti na štetne posljedice restrukturiranja te megatvrtke na način kako ih priprema Uprava ZGH-a sa Slobodanom Ljubičićem na čelu

Došavši s improviziranim kombijem hitne pomoći, predstavnici stranke Za Grad podijelili su prisutnima lijek za restrukturiranje Zagrebačkog holdinga.

'U našim analizama financijskog izvješća ZGH-a, kao i analizi prezentacije koje je Uprava ZGH-a predstavila Skupštini Grada Zagreba, otkrili smo velike nepravilnosti. Naime, u prezentaciji za Skupštinu gubitak za 2010. iznosio je 50 milijuna kuna, a u financijskom izvješću stoji 500 milijuna kuna.

Odlučili smo reagirati jer nas je strah da se povijest ne ponovi, jer ZGH je 2007. osnovan uz obećanje da će se s njim uštedjeti cijeli jedan gradski proračun, a sve se i tada, kao i danas, radilo bez ikakva plana samo zato što se tadašnja i sadašnja Uprava odlučila.

Prekomjernim zaduživanjem doveli su ZGH tu gdje je sada, a sada se sprema restrukturiranje koje se opet provodi bez ikakva plana. Naš lijek jasno govori kako bi restrukturiranje trebalo provesti. Riječ je o dugotrajnom procesu koji se ne može napraviti na brzinu kako se predlaže i cijela medijska predstava koja se provodi s prebacivanjem odgovornosti i traženjem krivca zapravo je paravan za to da se sve napravi na brzinu.

Restrukturiranje se ne može učiniti u tri dana. Za nekoliko dana predstavit ćemo cijelu analizu stanja u ZGH-u', kazala je Iva Kvakić iz stranke Za Grad.

Lijek je nakon Holdinga odnesen i u Gradsku upravu, a sutra će se podijeliti i zastupnicima u Gradskoj skupštini.