TUŽNA PRIČA S LETA MH17

Ljubav prema rotvajlerima odvela ga na kobni let

23.07.2014 u 12:45

Bionic
Reading

Robert Ayley, 29-godišnji Britanac nastanjen na Novom Zelandu, jedan je od dvoje stanovnika najudaljenijeg nam kraja svijeta koji su izgubili život u rušenju zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu iz Amsterdama u Kuala Lumpur. Ispovijed njegova prijatelja iz Srbije otkriva kako je Ayley stigao u Europu, a na koncu i smrtno stradao zbog svoje ogromne ljubavi prema rotvajlerima

Srpski list Blic donosi ispovijed 28-godišnjeg Momira Popovića iz Nove Pazove koji prepričava kako se s Ayleyjem upoznao prošle godine preko Facebooka, kad ga je kontaktirao za pomoć u pronalaženju uzgajivačnica pasa u regiji. Britanski Novozelanđanin ga je potom posjetio i oduševio se gostoprimstvom te se ove godine ponovno vratio.

'Prvi put ga je dovela ljubav prema rotvajlerima, dok se drugi put vratio zbog ljubavi prema narodu. Jednom prilikom je rekao prijatelju Billu: Volim taj narod, on nema puno, ali sve što ima podijelit će s tobom', govori Popović koji dodaje kako je Ayley tijekom boravka u Novoj Pazovi sam odlazio u grad i družio se s mještanima.

Ayley je skupa s prijateljem Billom Petersonom obilazio uzgajivačnice pasa u Nizozemskoj, Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj i Srbiji, a na putu je proveo 24 dana. Budući da su živjeli na različitim novozelandskim otocima, iz Amsterdama su poletjeli doma dvama različitim zrakoplovima – Bill preko Singapura, a Robert preko Kuala Lumpura.

Priču o Robertu Ayleyju donosi i novozelanski Dominion Post, koji navodi kako su iza njega ostali supruga i dvojice dječaka – četverogodišnjak i dvogodišnjak. 'Kad smo čuli da je zrakoplov srušen, nadali smo se da je nekako zakasnio na njega. Živio je za svoje dječake i rotvajlere', rekla je Sharlene Ayley.