DOSTA IM JE VJEČITOG VLADARA OMIŠA

Ljevica, krajnja desnica i centar udruženi protiv HDZ-a

16.05.2013 u 12:32

Bionic
Reading

U Omišu, gradu kojim već desetljećima suvereno vlada HDZ i u kojemu gradonačelnik Ivan Škaričić dobiva mandate kao da nitko drugi niti ne postoji, kompletna oporba udružila se u akciji protiv njegovog rasipanja gradskog novca na predizbornu kampanju

Aktivisti HSP-a, HČSP-a, HDSSD-a, HSS-a, HSLS-a, SDP-a, HNS-a i Saveza za građansku i etičku Hrvatsku Ivana Grubišića pokupovali su doslovce sve primjerke Slobodne Dalmacije u gradu i okolici, oko 1.300 komada, pa iz njih istrgnuli Škaričićev promotivni prilog i potom novine besplatno podijelili građanima.

‘Prilog je plaćen novcem iz gradskog proračuna i u njemu se piše o uvijek istim projektima, od kojih u posljednjih petnaestak godina nijedan nije ostvaren. U trenutku kada je grad zadužen za gotovo cjelokupni iznos realnog godišnjeg proračuna, taj novac mogao se utrošiti daleko svrsishodnije od samopromocije gradske vlasti koja je grad i dovela u ovako teško stanje‘, prenio nam je stav omiške oporbe Miljenko Vukasović iz HSP-a.

Prigodni prilog u Slobodnoj Dalmaciji formalno je izašao povodom Dana grada Omiša, koji zgodno pada baš pred lokalne izbore, i doista je plaćen novcem iz gradskog proračuna - navodno između 20 i 30 tisuća kuna. Na četiri stranice nabrajaju se veliki planovi gradonačelnika Ivana Škaričića, omiškog apsolutnog vladara.