BLISKI DOTICAJ

Litavski šef diplomacije u karanteni nakon posjeta Emmanuela Macrona

05.10.2020 u 18:51

Bionic
Reading

Litavski ministar vanjskih poslova od danas je u osmodnevnoj izolaciji pošto se u prigodi nedavnog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona sastao s predstavnikom francuskog veleposlanstva kojega su se nalazi testiranja na covid-19 poslije pokazali pozitivni, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo u Vilniusu.

Linas Linkevicius će "ovaj tjedan biti u izolaciji jer je bio u bliskom doticaju" s dužnosnikom, rekla je za agenciju France Presse njegova glasnogovornica Rasa Jakilaitiene.

Jakilaitiene je poslije rekla da su ministrovi nalazi testiranja negativni, ali da ostaje u izolaciji.

Francusko veleposlanstvo u Vilniusu potvrdilo je da su dva člana njihova osoblja na testiranju bila pozitivna, ali da su svi u francuskom izaslanstvu koje je boravilo u Litvi negativni.

"Dvije osobe koje su na testiranju bile pozitivne rade u francuskom veleposlanstvu. Čitavo izaslanstvo iz Pariza bilo je prije odlaska negativno i tijekom posjeta su se poštovale nužne mjere opreza", rekao je za AFP glasnogovornik veleposlanstva Sami Fisek.

Izvor u uredu francuskog predsjednika rekao je za AFP da sam Macron nije bio u kontaktu s osobama pozitivnim na covid-19.

Litavski predsjednik Gitanas Nauseda i njegova supruga testirali su se pošto su bili u kontaktu s jednim od zaraženih francuskih dužnosnika. Nalazi njihova testa su negativni.

Emmanuel Macron je u posjetu Litvi boravio 28. i 29. rujna.