RIJEČANI PROTIV KORUPCIJE

Linića stavili na stup srama

22.11.2013 u 17:17

Bionic
Reading

Skupina građana nazvana Pokret otpora - Riječani protiv korupcije i organiziranoga kriminala danas je na pročelje zgrade u Ulici Ante Starčevića u središtu Rijeke postavila golemi natpis s fotografijama deset osoba iz političkog života, pravosuđa i gospodarstva Rijeke prozvanima za zajedničku korupciju

Komunalno redarstvo grada Rijeke, uz pomoć policije, nakon nekoliko sati skinulo je natpis zbog remećenja javnog reda i mira te uznemiravanja javnosti. Na natpisu dugom petnaestak metara i visokom oko četiri metra napisan je naziv skupine - Pokret otpora te dva datuma, 20. studenoga prošle godine i 20. studenoga ove godine, čime se obilježava prva godišnjica tog pokreta otpora, te: 'Don Linić i njegovi poslušni egzekutori'.

Tu su fotografije i imena Slavka Linića, predsjednika Županijskoga suda u Rijeci Veljka Miškulina, bivšega županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hraste, zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline, policijskog djelatnika Marijana Perice, Višnje Felker i Tee Borčić iz riječke Porezne uprave, gradonačelnika Vojka Obersnela, bivše ravnateljice Direkcije za poslovne prostore u gradu Rijeci Željke Marković i poduzetnika Mirka Pavičića.

Ispod njihovih fotografija je natpis 'Dok ovakvi vladaju, nema sreće nama ni našoj djeci, a ni unucima, grijeh se oprašta, ali korupcija ne. Neka ovo bude njihov stup srama'.

Poduzetnica Slavica Šota iz Pokreta otpora, koja je zakupila prostor u zgradi na čijem je pročelju postavljen natpis, rekla je novinarima da je Rijeka grad iz kojeg je potekla korupcija te da je Slavko Linić mentor svim zlima koja se šire i izvan Rijeke. Za sve navedene ustvrdila je da su umreženi u kriminal te da se građani zbog toga nemaju kome obratiti.

'Oni otimaju privatnu imovinu i narušavaju ljudska prava', ocijenila je. Najavila je da će sljedeći natpis biti još veći te da će ga izvjesiti na neboderu.