ZAŠTITA PRIJATELJA PETROVIĆA

Linić prijavljuje Milanovića zbog zlouporabe obavještajaca?

30.05.2014 u 08:15

  • +6

Linićeva raskrinkavajuća presica

Izvor: Cropix / Autor: Tea Cimas / CROPIX

Bionic
Reading

Slavko Linić prijavit će najkasnije u ponedjeljak premijera Zorana Milanovića saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, od kojega će zatražiti istragu zbog moguće zloupotrebe obavještajnih službi, piše Novi list

Smijenjeni ministar financija jučer je, na dugoočekivanoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su se u riječkom SDP-u okupili deseci novinara, to i najavio govoreći o tome da premijer politiku vodi rukovođen interesima zaštite svojih članova obitelji i prijatelja.

U nekoliko navrata, Linić je Milanovića optužio da je 'određene službe koristio suprotno zakonu, za praćenje njega i članova njegove obitelji'. Zbog toga će, kako je najavio saborskom tijelu, podnijeti zahtjev da se pokrene istraga, da bi se utvrdilo je li u tom smislu bilo zloupotreba.

Govoreći o razlozima svoje smjene i sukoba s premijerom Milanovićem, Linić je na tiskovnoj posebno apostrofirao Sinišu Petrovića, savjetnika premijera i predsjednika NO-a Ine te osobnog prijatelja premijera Milanovića. Novi list saznaje se da bi, osim radi navodnog praćenja njega i članova njegova obitelji i suradnika, Linić Milanovića mogao prijaviti saborskom Odboru za nacionalnu sigurnost i zato jer je upravo Petrović bio neko vrijeme pod mjerama pratnje državnih službi zbog sumnji da je radio protiv državnih interesa u Ini, a u korist Mađara i MOL-a, no sam premijer Milanović navodno je bio taj koji je zatražio da se ukinu mjere nadzora nad Petrovićem, na štetu državnih interesa.

Vladin čovjek koji radi za MOL?

Posljednjih dana u nemilosti premijera je i HNS-ov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je odbio Petroviću dati na uvid dokumente koji su u tom slučaju dostupni i Mađarima, a kako je Petrović čovjek od premijerova povjerenja, sada je i Vrdoljak u problemu.

Novi list navodi kako – barem zasad – Milanović ne razmišlja o pokretanju postupka isključenja Linića iz SDP-a.