DEMANTI IZ VLADE

'Linić je o Vjesniku iznio tek svoj osobni stav!'

13.02.2012 u 16:24

Bionic
Reading

Nakon brifinga s novinarima u Banskim dvorima, ministar financija Slavko Linić upitan za sudbinu Vjesnika rekao je kako tu neprofitabilnu medijsku kuću treba zatvoriti. Iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću pojašnjavaju kako je to osobni stav ministra financija i da Vlada još nije donijela odluku o sudbini Vjesnika

Ministar financija Slavko Linić danas je odlazeći s brifinga ponovio svoj poznati stav da bi se neprofitabilna novinsko-izdavačka kuća Vjesnik trebala zatvoriti. Na pitanje novinarke o sudbini Vjesnika, Linić je odlazeći s brifinga na hodniku dobacio: 'Gotovo je, zatvaramo!'

Premda je moglo zvučati kao konačan odgovor, iz Vlade za tportal pojašnjavaju da odluka po tom pitanju još nije donesena. 'O sudbini Vjesnika Vlada još raspravlja, a ovo je bio tek osobni stav ministra Linića', rečeno nam je u Uredu za odnose s javnošću.

Kako su iz Vjesnika izdvojene profitabilne djelatnosti, taj dnevni list predstavlja velik trošak za državu. Ipak, Vjesnik je jedna od najstarijih tiskovina, koja na području Hrvatske izlazi od 1940. godine i u kojoj je stalno zaposleno stotinjak ljudi, te nisu svi članovi Vlade za isti scenarij.

Vjesnik je, podsjetimo, 1992. godine bio dio velikog poduzeća u kojem su bile i tiskara, distribucija, nekretnine, čak i odmaralište na moru. Do danas se dio po dio izdvajao od Vjesnika i privatizirao, tako da je danas Vjesnik neprofitabilan. Vladine donacije koje su godinama ranije stizale u Vjesnik nisu završile na pravoj adresi. Naime, neke od donacija spominju se danas čak i u optužnici za Fimi mediju.