LETOVI KASNE

Drama na Tuđmanu: Zbog kvara prisilno sletio zrakoplov iz Soluna, oglasili su se i iz zračne luke

24.06.2022 u 13:49

Bionic
Reading

Fokker 100 hrvatskog privatnog avioprijevoznika, Trade Aira, danas je, u 13 sati, imao prisilno sletanje u zagrebačku zračnu luku

Zrakoplov hrvatskog avioprijevoznika Trade Aira, Fokker 100, registarske oznake 9A-BTE star 29 godina na redovnoj liniji iz Soluna u Grčkoj za Innsbruck u Austriji prisilno je morao sletjeti u zagrebačku Zračnu luku, piše Croatianaviation.com. Zrakoplov je zbog kvara na stajnom trapu uspješno sletio u Zagreb u 13 sati, a na pisti su ga dočekala dva vatrogasna vozila.

Zrakoplov se još uvijek nalazi na uzletno - sletnoj stazi zagrebačke zračne luke pa su dolazni i odlazni letovi u kašnjenju. Unatoč kvaru, Fokker 100 je uspješno sletio u Zagreb, a na njemu se nalaze putnici Idealtoursa, austrijskog touroperatora za kojeg na charter linijama prometuje Trade Air.

Iz Zagrebačke zračne luke oglasili su se priopćenjem u kojem kažu kako je 'prema informacijama Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 12.29 sati zrakoplov kompanije Trade Air na letu Thesslloniki – Insbruck zatražio dozvolu za prinudno slijetanje u Zračnu luku Franjo Tuđman, radi kvara na hidraulici'. Iz zračne luke dalje navode kako je operator zračne luke postupio sukladno proceduri te da je zrakoplov sletio u 13.00 sati bez problema.