toplinski val u hrvatskoj

Liječnik iz zagrebačke Hitne: Između 10 i 17 sati ne treba uopće izlaziti van, roštilj je vrlo nezgodan po vrućinama, za pivo se može strpiti do 18 sati

21.06.2021 u 18:36

Bionic
Reading

U Zagrebu je u ponedjeljak hitna intervenirala 21 put zbog toplinskog vala, što je 18 posto više nego inače, otkrio je dr. Mladen Hron iz Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba

Toplinski val stigao je u Hrvatsku. Liječnici zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu na teren su zbog toga izišli 21 puta što je 18 posto više nego inače. Najviše su zvali, rekao je za Novu TV dr. Mladen Hron.

'Glavno upozorenje je da se između 10 i 17 sati uopće ne izlazi van', ističe Hron napominjući kako se to upozorenje posebno odnosi na starije građane, trudnice i kronične bolesnike.

Hron ističe kako je za djecu najsigurnije izlaziti van ujutro do 9 sati i navečer nakon 18. 

'Roštilj je vrlo nezgodan po tim vrućinama. Općenito, slana hrana, izbjegavati alkohol, kavu. Za pivo se može strpiti do 18 sati pa će onda biti manje pogubno' rekao je dr. Hron.

Važno je rashladiti tijelo i piti dovoljno tekućine kako ne bi došlo do dehidracije. Treba piti negaziranu vodu i niskokalorične napitke bez kofeina, alkohola i šećera.