N/A

Lignje punjene kobasicom

26.10.2009 u 19:25

Bionic
Reading

Tko kaže da su kontinentalna i mediteranska kuhinja nespojive? Možda kod nas takve gastronomske kombinacije baš i nisu česte, no u zemljama poput Španjolske slični recepti sasvim su uobičajeni. Ana će ovaj put dokazati da lignje punjene svinjetinom mogu biti itekako ukusne

SASTOJCI:

4 kriške bijelog kruha
80 ml mlijeka
pola žličice sjemenki koromača
250 g mljevene svinjetine (od lopatice)
2 režnja češnjaka, nasjeckanog
½ žličice mljevene ljute paprike
½ žličice soli
¼ žličice svježe mljevenog papra
12-ak manjih lignji (oko 10 cm), oko 500 g
maslinovo ulje
svježi peršin

PRIPREMA:

Odstranite koru s kruha i namočite sredinu u mlijeko. Popržite sjemenke koromača na tavi dok ne puste aromu. Usitnite sjemenke u mužaru i dodajte ih kruhu, zajedno s mljevenim mesom, češnjakom, paprikom, pola žličice soli i svježe mljevenim paprom. Dobro promiješajte. Napunite lignje tom smjesom, ali ne do kraja - ostavite oko centimetar prostora na vrhu. Zatvorite lignje čačkalicom.
Pokapajte punjene lignje i krakove maslinovim uljem te još malo posolite. Zagrijte gusenu gril tavu i pecite punjene lignje, okrećući ih oko 15 minuta. Ispecite zatim krakove, dok ne postanu neprozirni, oko minutu-dvije. Poslužite s limunom, pokapajte maslinovim uljem i posipajte nasjeckanim peršinom.