NIJE DOVOLJNO HRABAR

Lesara najviše razočarao Milanović

09.01.2011 u 16:05

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji Aleksandra Stankovića 'Nedjeljom u dva', predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar kazao je da ga je od kolega iz Sabora najviše razočarao predsjednik SDP-a

Nakon kraćeg smišljanja odgovora na pitanje koga bi izdvojio kao najveće saborsko razočaranje, Lesar je odabrao predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, jer on želi biti lider oporbe, a nema dovoljno hrabrosti. A hrabrosti, barem tako Lesar misli, ne nedostaje državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, za kojeg je ustvrdio da se ohrabrio, što dokazuju zadnji potezi.

SLOBODNI GRAĐANSKI REFERENDUM

Govoreći o predizbornom razdoblju koje slijedi u Hrvatskoj, Lesar je odbio mogućnost koaliranja s HDZ-om i strankama koje su s njima u koaliciji. 'S HDZ-om nikad, pa ni onda', kazao je i dodao da na izbore idu samostalno, a u osvajanje simpatija građana kreću već krajem mjeseca ili početkom veljače, ovisno o - vremenskim prilikama.

O obitelji Sanader

'Ne pada mi na pamet da s njima suosjećam. Imale su mogućnost pitati oca i muža odakle potječe to što imaju.'

Naime, Lesar je najavio 'slobodni građanski referendum' u kojem će građanima ponuditi da potpišu pismo Vladi sa zahtjevom za njihovom ostavkom. Računa da će im stranačka infrastruktura, koju čini 48 ogranaka, omogućiti uspjeh u prikupljanju 450 tisuća potpisa građana nezadovoljnih donedavnom, ali i rekonstruiranom Vladom koja će novim ministrima, kazao je Lesar, donijeti tek jedanaest mjeseci pripravničkog staža. Kazao je i da se boji da Kosor rekonstrukcijom nije maknula sve vezane uz korupciju.

EUROSKEPTICIZAM KAO POSLJEDICA NEINFORMIRANOSTI

Komentirajući euroskepticizam među građanima Hrvatske, Lesar je istaknuo da je on posljedica straha od nepoznatog. 'Postignut je samo politički konsenzus oko pristupanja EU, ne i s narodom kojem je odbojno to što Europa uvijek nešto traži da napravimo. Narod to doživljava kao nametanje i uništavanje tradicije', zaključio je Lesar prisjetivši se da jedini nije glasao u Saboru za pristupanje NATO-u, iz razloga što nije raspisan referendum pa opet nije uslišana riječ građana. Ipak, siguran je da će se referendum za ulazak u EU održati u Hrvatskoj, a njegov rezultat ovisit će o informiranosti javnosti, kao i o presudi Anti Gotovini za koju je Lesar kazao da bi volio da bude oslobađajuća.