VAPAJ STAROG SDP-OVCA

'Leko, sazovi Glavni odbor da se spasi što se spasiti da'

09.05.2014 u 12:58

Bionic
Reading

Je li u SDP-u moguć prevrat i hoće li Zoran Milanović iz rata s riječkim krilom stranke izaći kao pobjednik ili će ga u osvetničkom pohodu smijeniti s dužnosti predsjednika zbog svrgnuća Slavka Linića? Sudeći prema promišljanju jednog od iskusnih, tzv. starih SDP-ovaca, koji je želio ostati neimenovan, vjerojatnost da će se u toj stranci dogoditi ijedna bitna promjena je malena, ali ne zbog, kako kaže, Milanovićevih sposobnosti, nego zbog posve umrtvljene stranke i viška konformista u političkom vodstvu

SDP-ovci su nakon rušenja Slavka Linića, u nastupima prema medijima, isključivo 'neslužbeni' i svi poručuju da će čekati da prođu euroizbori kako bi javno rekli što u stvari misle o stanju u stranci i vođi Zoranu Milanoviću.

'SDP je toliko destruirana, zapuštena i umrtvljena stranka da je teško očekivati bilo kakvu promjenu. Povukli su se svi oni koji bi te promjene mogli pokrenuti, svatko gleda svoju 'rit', a dio ljudi se dobro uhljebio i ne žele promjene. Nemamo lidera koji bi okupio nezadovoljnike', ogorčen je sugovornik tportala.

Želi da ga ne imenujem jer nema osobnih ambicija za preuzimanje stranke. Pitam može li Zlatko Komadina povesti pobunu protiv Milanovića i preuzeti stranački tron.

'Komadina je igrač, malo je napao Milanovića zbog Linića, ali to nije dugoročno, neće on stati iza Linića, on će, kao i svi koji se spominju kao nasljednici, čekati da vidi što može za sebe izvući i to je sve. On, kao ni drugi, nažalost, ne vodi računa da ćemo zbog tog čekanja pasti na 15 posto, a onda smo svi propali', konstatira naš sugovornik. Smatra kako takav razvoj događaja ipak ne može dovesti do raskola, čak i ako budu potučeni na sljedećim parlamentarnim izborima jer su SDP-ovci 'lojalni članovi'.

Milanoviću zamjera što nije srušio Slavka Linića još na slučaju Branka Šegona jer je tada bilo jasno da Linić šteti ugledu stranke, a kad ga je već 'tako kasno rušio, trebao je to učiniti u četiri oka, a ne ga putem medija prozivati da je kriminalac'. Smatra da se Milanović bavi samo spletkarenjem i da zapravo ne razumije ni što je uloga predsjednika stranke, a kamo li predsjednika Vlade RH.

'SDP-ovci koji nemaju gdje reći što misle, očekuju od onih koje su birali u vodstvo da spase stranku. Odgovornost je na Predsjedništvu, a posebno na predsjedniku Glavnog odbora Josipu Leki. On mora što prije sazvati Glavni odbor – da se spasi što se spasiti da!', poručuje SDP-ovac 'stare garde'.