BROJNI TEHNIČKI PROBLEMI

Led i orkanska bura zatvorili i neke primorsko-goranske škole

07.02.2012 u 14:47

Bionic
Reading

Bura, hladnoća i snijeg danas su u nekim školama Primorsko-goranske županije onemogućili nastavu, doznaje se u županiji.

Nastave nema u Triblju jer je bura srušila dimnjak i otkrila manji dio krova.

U školi u Hreljinu nema nastave jer zbog puknuća vodovodne cijevi nema vode, a u Kraljevici nema nastave jer autobusi zbog bure nisu prevozili učenike.

Nastava se ne održava ni u Baški jer se popravlja kvar na kotlovnici.

U školi u Vrbniku, u kojoj se bio zapalio dimnjak, nastava je organizirana u dvije smjene, a učionice se griju električnim grijalicama.

Umjesto u gorskokotarskim područnim školama u Liču i Vratima, nastava je organizirana u matičnoj školi u Fužinama.

Na Kvarneru jutros i dalje puše bura, a u Gorskome kotaru pada snijeg.

Na Krčkome mostu sinoć su izmjereni udari bure veći od 180 kilometara na sat, a jutros su udari bure bili do 120 kilometara na sat.

Najjači udari bure jutros su bili u Prizni, u Ličko-senjskoj županiji, oko 160 kilometara na sat.

U Rijeci je jutros u devet sati izmjerena temperatura od tri Celzijeva stupnja ispod ništice, na Rabu i Malome Lošinju temperatura je bila na ništici, a u Pargu kod Čabra izmjereno je 13 stupnjeva ispod ništice.

Jutros u sedam sati u Pargu kod Čabra bila su 42 centimetra snijega, od toga 30 centimetara novoga, u Delnicama je izmjereno 40 centimetara snijega, od toga 11 centimetara novoga. U Pargu je bilo ukupno 25 centimetara snijega, a palo je 10 centimetara novog snijega.

Autobusi riječkoga javnoga gradskog i prigradskog prijevoza, s manjim izmjenama, normalno prometuju.