otvaranje novog ruskog veleposlanstva

Lavrova dočekala i Kolinda Grabar Kitarović: Nije bila dio protokola, ali...

16.12.2020 u 13:15

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov u Zagrebu je svečano otvorio novu zgradu Veleposlanstva Ruske Federacije. Na otvorenje je stigla i bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović

Nova TV javlja kako je Grabar Kitarović na ulazu u zgradu novog veleposlanstva razlomila kruh s Lavrovom. Bivša predsjednica nije bila najavljena u protokolu, ali je rečeno da su ju pozvali organizatori događaja.

  • +14
Sergej Lavrov i Kolinda Grabar Kitarović na otvorenju nove zgrade Veleposlanstva Ruske Federacije Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Šef ruske diplomacije se ranije sastao s najvišim hrvatskim dužnosnicima u sklopu regionalne turneje tijekom koje je bio i u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U novom veleposlanstvu u Bosanskoj ulici dočekali su ga hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić, koji je jedini dao izjavu novinarima, rekao je da ga je Lavrov pozvao u Sjevernu Osetiju, regiju na Kavkazu čiji je počasni građanin, a on je preko Lavrova poslao pozdrave ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je dao orden za prijateljstvo.

"Mi smo isto stablo dvije grane. Mi smo jedan od 27 glavnih gradova Europske unije, ali ne smijemo nikad zaboraviti na dobru suradnju s našim ruskim prijateljima. Neka dugo živi prijateljstvo između hrvatskog i ruskog naroda!“, rekao je Bandić.

  • +8
Premijer Plenković izašao iz izolacije i susreo se sa Sergejom Lavrovom Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL