rusko-slovenski odnos

Lavrov večeras stiže u dvodnevni posjet Sloveniji

28.05.2019 u 12:07

Bionic
Reading

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dolazi u utorak navečer u dvodnevni posjet Sloveniji, tijekom kojega će se sastati s najvišim slovenskim dužnosnicima, službeno je objavljeno u Ljubljani

Kako je navedeno u priopćenju ministarstva vanjskih poslova, riječ je o bilateralnom radnom posjetu koji predstavlja nastavak redovitog dijaloga Moskve i Ljubljane.

Slovenski ministar Miro Cerar, koji je domaćin susreta, večeras će s gostom iz Rusije tijekom radne večere razgovarati o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji i aktualnim međunarodnim temama.

Lavrov će se u srijedu, drugog dana posjeta, ponovo sastati s Cerarom, a odvojeno će razgovarati i s predsjednikom Borutom Pahorom te premijerom Marjanom Šarecom.

Kako se doznaje iz uskih izvora uoči posjeta, u razgovorima će biti riječi o rusko-slovenskim odnosima i rasporedu političkih kontakata u budućnosti, a sugovornici će razmijeniti i stajališta o 'nizu regionalnih i međunarodnih tema', među ostalim o 'sukobima u Ukrajini' te 'eskalaciji tenzija na Bliskom istoku'.