DARIO ZUROVEC

'Lav se ne opterećuje mišljenjem ovce pa se ni ja ne opterećujem mišljenjem gospodina Beljaka'

02.08.2021 u 18:00

Bionic
Reading

HDZ i HSS dogovorili su većinu potrebnu za konstituiranje Skupštine Zagrebačke županije, a uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec (Fokus) iznio je nove kritike na račun HSS-a

Stranka Fokus optužila je u petak HSS da se 'prodao HDZ-u' jer je nakon tajnih pregovora ta stranka dobila mjesto predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije. U priopćenju su ustvrdili da se, nakon dva propala pokušaja konstituiranja Skupštine, može sastaviti većina i to bez HDZ-a, ali da je 'HSS izdao svoje koalicijske partnere iz SDP-a'.

Gostujući danas u emisiji Newsroom televizije N1, predsjednik županijske organizacije Fokusa Dario Zurovec Istaknuo je da je teško povjerovati u to da lokalne organizacije imaju svoju autonomiju, dodavši da je prilikom pregovora bilo i 'svakakvih riječi'.

'Lav se ne opterećuje mišljenjem ovce pa se ni ja ne opterećujem mišljenjem gospodina Beljaka. HSS ima nula gradonačelnika i nula načelnika. Mi smo ipak napravili određeni pomak i vidi se da smo rastuća opcija. Jasno mi je da nas se određene stranke boje, pogotovo na regionalnoj razini i žele nas odrezati u korijenu', rekao je Zurovec.

Kaže da on mirno spava, a donacije stranke Fokus su transparentne.

'Stranka smo političkog centra i možemo koalirati slobodno. Ponudili smozdarvorazumsko rješenje. Naš prijedlog bio je čovjek koji već ima iskustva. S druge strane, SDP je imao na svojoj listi HSS koji je odlučio koalirati s HDZ-om.'

O planovima Fokusa

Ne očekuju promjene preko noći. 'Ljudi benefite trebaju osjetiti na svojoj koži i vidjeti na primjeru nekog grada ili općine. U Svetoj Nedelji maknuli smo puno nameta i nakon četiri godine mog proteklog mandata zaposlenost je porasla za više od 20 posto. Taj pristup očito daje rezultate', govori Zurovec.

Naveo je da oni cijelu Hrvatsku žele pogurati u 21. stoljeće. 'I na zapadu i na sjeveru Europe drugačiji je pristup prema ljudima. Morate se spustiti na razinu običnog građana. Društvo mora funkcionirati, politički mandat nije vječan', poručio je gradonačelnik Svete Nedelje.