ZAGREBAČKI PRSTEN

Dario Zurovec: HSS, standardni priljepak SDP-a, prodao se HDZ-u za fotelju

30.07.2021 u 11:18

Bionic
Reading

Nakon što su HDZ i partnerske stranke dogovorile su s HSS-om većinu potrebnu za konstituiranje Skupštine Zagrebačke županije tako da će HSS-u pripasti mjesto predsjednika Skupštine, oglasio se gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec iz stranke Fokus

Zurovec napominje da se nakon dva propala pokušaja konstituiranja Skupštine Zagrebačke županije većinu može sastaviti ibez HDZ-a, međutim, 'HSS je izdao svoje koalicijske partnere SDP'.

'Zanimljivo je da sada HSS-ovci u medijima optužuju stranku Fokus zbog naše inicijative da predsjednik bude iz oporbe i da to budemo mi kao stranka centra, a istovremeno oni su tajno pregovarali s HDZ-om i prodali se za tu fotelju. Stranka Fokus je samostalno izašla na izbore, dok je HSS ušao u Skupštinu kao standardni priljepak SDP-a. Time je jasno da je Fokus imao puni legitimitet pregovarati na koji god način želi, za razliku od HSS-a koji, budimo realni, Skupštinu ne bi vidio da im SDP nije poklonio ulazna mjesta na listi. HSS se njima i biračima za to odužio na način da ih je izigrao i prodao se HDZ-u za poziciju predsjednika Skupštine', izjavio je Zurovec, saborski zastupnik i predsjednik županijske organizacije Fokusa.

Zurovec je podsjetio i da je Beljakov HSS u Samoboru tijekom kampanje optuživao Fokus da je projekt HDZ-a, a sada se ispostavilo da je kukavičje jaje upravo on, koji osigurava HDZ-u ruke koje im fale. Žalosno u što se pretvorio HSS, jednom velika i snažna stranka, poručuje Zurovec.

'Tko još vjeruje opravdanjima Kreše Beljaka da županijska organizacija HSS-a ima svoju autonomiju? Pa to je njegova županijska organizacija, gdje je on posložio svoje ljude i u kojoj samoborski HSS vedri i oblači, a predsjednica županijske organizacije HSS-a, Martina Glasnović je bliska suradnica Kreše Beljaka. Dakle, ništa od ovog nije slučajno i sada treba samo pratiti kako će se to dalje preslikavati na nacionalnu razinu', zaključio je Zurovec.