TREND NAKON 11. RUJNA

Latino muslimani, manjina u SAD-u koja rapidno raste

01.09.2013 u 07:19

Bionic
Reading

S više od 50 milijuna Latinoamerikanaca koji žive u SAD-u, latino zajednica je sada najveća manjina. Dok je većina odgojena u katoličkoj vjeri, sve veći broj Latinoamerikanaca okreće se islamu, piše BBC

Precizne brojke je teško ustanoviti s obzirom na to da američki popis stanovništva ne uključuje i podatke o vjerskoj pripadnosti, ali se procjenjuje da ova zajednica latino muslimana broji između 100 i 200 tisuća pripadnika, piše BBC.

Yusuf Gallardo, čiji su roditelji iz Kolumbije i Ekvadora, preobratio se na islam nakon terorističkih napada 11. rujna 2011.

Yusuf je odgajan u strogo katoličkom duhu, kao i njegova supruga. Priznao je da je bio ispunjen mržnjom nakon 11. rujna i upravo ga je ta mržnja natjerala da uči o islamu, što je na kraju rezultiralo time da se preobratio na islam.

Gallardo kaže kako su njegovi roditelji bili protiv njegove odluke, govoreći mu da je nemoguće da istovremeno bude i domoljub i musliman.

U New Jesresyju, u nekadašnjem centru kubanske zajednice, sada je lokalna džamija u koju dolaze i Latinoamerikanci muslimani, manjina koja raste velikom brzinom.

Latino muslimani u SAD-u