nazire se kraj kiši

Lagano spremajte kišobrane jer nam vrlo skoro stižu ljetne temperature

18.05.2023 u 22:48

Bionic
Reading

U petak će u Hrvatskoj u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, povremeno uz mogućnost za malo kiše, a od sredine dana i poneki pljusak. Poslijepodne se ponajprije na istoku očekuju sunčana razdoblja dok će Dalmaciju već zahvatiti lijepo vrijeme

Sutra će na Jadranu biti pretežno i djelomice sunčano. Vjetar će biti većinom slab, duž obale će puhati slaba i umjerena bura, u početku podno Velebita još i jaka, a u Dalmaciji popodne vjetar s mora. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 7 do 12 °C, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna većinom od 15 do 20, na moru od 20 do 25 °C.

U subotu će biti promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i ponekim pljuskom, uglavnom u zapadnim kopnenim krajevima, te na sjevernom i srednjem Jadranu, dok će u Slavoniji biti sunčanije.

Zatim slijedi pretežno sunčano vrijeme, no uz mjestimice jači dnevni razvoj oblaka očekuju se popodnevni lokalni pljuskovi s grmljavinom, pogotovo u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab i umjeren istočni i sjeveroistočni, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak, a u subotu prolazno i jugo. Bit će osjetno toplije.

  • +6
Nakon dugotrajne kiše sunce obasjalo Dubrovnik Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Što se pak prognoze za sljedeći tjedan tiče diljem hrvatske bit će povremeno oblačno, no temperature će biti bliže onim ljetnima. Sljedeći tjedan izgleda dosta dobro, ljetno, većinom sunčano i prilično toplo. Bit će lokalnih nestabilnosti, rijetko možda i ponekog pljuska, no ukupno, nakon ovog tjedna, i mogu reći cijelog proljeća, s vremenom u sljedećem tjednu zaista možemo biti zadovoljni, javlja reporter Dnevnika Nove TV.

Sunce će nam nakon ove jeseni dobro doći.