STUDENT EKONOMIJE

Kutjevo dobilo 26-godišnjeg gradonačelnika

07.04.2014 u 09:17

Bionic
Reading

Josip Budimir (HDZ), 26-godišnji student ekonomije, novi je gradonačelnik Kutjeva, odlučili su danas birači u tom gradu u drugom krugu izvanrednih izbora za kutjevačkog gradonačelnika, dok je za njegova zamjenika izabran Ivica Malnar (HDZ)

Na području Grada Kutjeva registrirano je 5.479 birača, a na današnje izbore izašlo je njih 55 posto. Za osvajanje mandata petog kutjevačkog gradonačelnika Budimiru su, prema prvim neslužbenim rezultatima, bila dovoljna 1.504 glasa, što je samo 27 glasova više od njegova protukandidata i dosadašnjeg gradonačelnika Ivice Nikolića (SDP-HSU).

'Vjerovao sam u pobjedu. Od ponedjeljka u Kutjevu kreće novo vrijeme s novim ljudima. Slijedi snimanje situacije i okretanje projektima u gospodarstvu, turizmu', poručio je Budimir nakon objave prvih neslužbenih izbornih rezultata.


Najavio je da će imati i podršku Gradskog vijeća. Naime, još uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika potvrđeno je okupljanje vijećnika izabranih na pet lista (HDZ, Nezavisna lista Željke Antunović, HSP i HSS).

Josip Budimir ima 26 godina i student je ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Uz čestitke protukandidatu i izbornom pobjedniku, Ivica Nikolić (SDP-HSU) najavio je kako će HDZ-ov gradonačelnik imati konstruktivnu oporbu koja očekuje usmjerenost gradske politike na EU projekte.

Prije dva tjedna, u prvom krugu izbora, građani Kutjeva izabrali su i novi saziv Gradskog vijeća. Od 15 mjesta koalicija SDP-HSU ima pet, HDZ četiri, HDSSB tri, a po jedno mjesto u Gradskom vijeću imaju Nezavisna lista Željke Antunović, HSP i HSS.