pohvalio hvidru

Kuščević nema saznanja o problemima između Brkića i Plenkovića

26.09.2018 u 11:26

Bionic
Reading

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu kako je o navodima da su u aferi sms-ova sudjelovali Milijan Brkić i Tomislav Karamarko čitao po medijima, te nije želio komentirati slučaj dok ne završi istraga Uskoka

'Čitao sam po medijima da su u aferi sms-ova sudjelovali Milijan Brkić i Tomislav Karamarko, no Uskok je pokrenuo istrage i ne bi bilo dobro komentirati dok se istrage ne dovrše', rekao je Kuščević ispred Banskih dvora.

Na pitanje trebaju li Brkić i Karamarko snositi političku odgovornost pokaže li se to istinitim, Kuščević je rekao da se toliko toga piše, a ne znamo što je istina. 'Pustimo neka se dovrše procesi, a onda ćemo razgovarati', izjavio je ministar uprave.

Upitan ima li problema između Milijana Brkića i Andreja Plenkovića, Kuščević je odgovorio kako nije primijetio da postoje određeni problemi dublje prirode.

'Mislim da funkcioniraju kako funkcioniraju predsjednik i njegov zamjenik', istaknuo je. 'Meni je bitno da se takve stvari ili bilo kakve kriminalne stvari ne događaju uz blagoslov vrha stranke odnosno bilo koga u stranci', rekao je.

Što se tiče prosvjeda u Vukovaru i tvrdnji koalicijskih partnera, poput Branimira Glavaša, da iza njega stoji Milijan Brkić, Kuščević je rekao kako je pročitao da je gospodin Brkić jasno rekao da svi suosjećamo sa žrtvama Vukovara, da je potrebno procesuirati ratne zločine, ali da se to ne rješava prosvjedima, već u za to nadležnim institucijama. Uputio je novinare i da Branimira Glavaša upitaju zabog čega je on to rekao.

Pohvalio potez Hvidre

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević pozdravio je u srijedu odluku udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (Hvidra) da odustanu od sportskog natjecanja njihovih članova u Vukovaru od 12. do 14. listopada, u vrijeme prosvjeda najavljenog za 13. listopada, rekavši kako su time hrvatski branitelji pokazali da su odgovorni kao što su to bili i u 1990-tim godinama.

Ta odluka Hvidre je pokazala da su hrvatski branitelji odgovorni, kao što su to bili i u 1990-tim godinama kada su znali stati u obranu Hrvatske. Donijeli su odgovornu odluku da ne žele biti dio nekakvih političkih procesa. Pozdravljam takvu odluku', rekao je Kuščević novinarima nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt 'e-Pristojbe'.

Napominjući kako je Vukovar pravo mjesto za održavanje sportskih igara Hvidre, kazao je kako su dobro procijenili da bi održavanje tih igara u istom vremenu kada će se održati prosvjed bilo politizirano, a treba razdvojiti žrtvu branitelja od dnevnog politikanstva.

  • +25
Sva lica Lovre Kuščevića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'To govori o onima koji na taj način prebrojavaju krvna zrnca i o njihovoj besperspektivnosti, te da nemaju projekte ni znanja da se uhvate u koštac s ozbiljnim problemima', kazao je Kuščević.

Naglasio je kako se hrvatske građane neće dijeliti po nikakvim osnovama, već po tome tko časno i odgovorno radi svoj posao, a tko to ne radi.

Pavić: Vlada je spremna na kompromis i nadamo se dogovoru s sindikatima

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, govoreći o mogućem dogovoru sa sindikatima prije nego što oni pokrenu prosvjede protiv mirovinske reforme, istaknuo je da su u pregovorima ponudili sindikatima kompromis u vezi problema rada do 67 godina, pitanja dugotrajnih osiguranika, prijevremenog umirovljenja i sl.

'Mi smo otvoreni, razgovaramo sa sindikatima, poslodavcima i industrijom. Prosvjed je njihovo demokratsko pravo. Vlada je učinila iskorak, spremna je na kompromis i nadamo se dogovoru', rekao je Pavić.