IZVJEŠTAVA RUŽA TOMAŠIĆ

Kurdski prosvjednici okupirali Europski parlament

07.10.2014 u 12:31

Bionic
Reading

Kurdski prosvjednici probili su osiguranje i upali u zgradu Europskog parlamenta, javila je na svojoj Facebook stranici hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić. Trenutno je zgrada zapečaćena - ne smije se ni unutra ni van, napisala je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević oko 11.30 sati

'Stotinjak prosvjednika zauzelo je prostor na trećem katu gdje su svoje poruke pokušali prenijeti onima koji su se ipak okupili da ih saslušaju. Nažalost, nisu ih prenosili ni na engleskome ni na francuskome, a bome ni hrvatskome, pa su mi ostale nerazumljive', navela je Ruža Tomašić.

New Europe javlja da je belgijska policija blokirala ulaze u Europski parlament nakon što su kurdski prosvjednici upali u zgradu i zauzeli glavni lobi na trećem katu.

'Prosvjednici ostaju unutra, zahtijevajući pomoć Europske unije u borbi protiv Islamske države. Neki europarlamentarci pričaju s njima. Prosvjednici odbijaju otići', piše New Europe.

Stotine kurdskih prosvjednika okupirale su u ponedjeljak i zgradu nizozemskog parlamenta u Haagu, a policija je savjetovala građanima da se ne približavaju trgu pred parlamentom.

Prosvjedi Kurda protiv Islamske države jučer su održani na ulicama Rima, Londona, Beča, Kelna i Stockholma, gdje je okupirana zgrada međunarodnog aerodroma.