DILERI

'Kumovima' više od 34 godine zatvora

06.04.2009 u 20:48

Bionic
Reading

Na ukupno 34 godine i 10 mjeseci zatvora osuđena su u ponedjeljak na varaždinskom Županijskom sudu desetorica okrivljenika koji su uhićeni krajem 2007. u akciji Kum zbog zlouporabe opojnih droga

Prvookrivljeni Davor Škvorc (30) iz Novog Sela Rok osuđen je na sedam godina zatvora, Josip Bubek (36) iz Belice na pet godina i šest mjeseci, Igor Srnec (27) iz Malog MIhaljevca na četiri godine, Mario Zelić (39) također iz Malog Mihaljevca, na tri godine i šest mjeseci, Davor Rešetar (25) iz Novog Sela Rok na dvije godine i četiri mjeseca, Igor Jalušić (23) iz Novog Sela Rok na dvije godine i dva mjeseca, Zoran Gredičak (36) iz Varaždina na tri godine, Mario Drožđek (22) iz Svibovca Podravskog i Igor Ferenđa (29) iz Remetinca svaki na tri godine i šest mjeseci zatvora te Dejan Novak (29) iz Čakovca koji se jedini branio sa slobode na četiri mjeseca zatvora.

Svim okrivljenicima, osim Škvorca i Bubeka, ukinut je pritvor do pravomoćnosti presuda. Suđenje je počelo razdvajanjem postupka za Denisa Bezeka i Ivicu Bogdana koji nisu priznali krivnju.

Optužnica je izmijenjena u dijelu u kojem se preostalu desetoricu tereti kao grupu koja se udružila radi zloporabe opojnih droga. Za to se tereti samo Škvorca i Bubeka, Srneca za proizvodnju i prodaju skunka, a Novaka za neovlašteno posjedovanje, piše Jutarnji list.