ODGOVOR NA PRIJAVU

Kujundžić: Goluža se zaigrao sudištima i sudovima

05.10.2016 u 10:16

Bionic
Reading

Nakon što je predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža najavio da će Milana Kujundžića prijaviti Časnom sudu HLK stigao je i odgovor samog Kujundžića

Podsjetimo, Kujundžić je krajem kolovoza u jeku izborne kampanje na press konferenciji poručio kako 'brojni liječnici imaju titule, ali iza njih stoji praznina. Pedeset posto doktora ne zaradi svoju plaću, ne znaju raditi, niti hoće raditi. Oni koji hoće, ne mogu zaraditi dovoljno pa idu dalje, kao što idu najbolji košarkaši ili nogometaši'.

Zbog toga je Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju, od kojeg je Trpimir Goluža zatražio prethodno očitovanje o spornoj izjavi, utvrdilo da je Milan Kujundžić tom izjavom povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije te da nije časno postupio prema svojim kolegama. Na temelju tog mišljenja Goluža je prijavio Kujundžića Časnom sudu.

'Gospodin Goluža se malo zaigrao sudovima i sudištima. Očito je tempiranjem medijima želio poslati određene političke poruke. Gospodina Golužu pozivam da sve riješimo unutar struke, a tamo se mora razgovarati istinom i argumentima, ne sudovima i sudištima', kazao je Kujundžić za tportal.

Golužu je pozvao na tribine u bolnici Dubrava i Petrovoj bolnici 'gdje će razgovarati o tome koliko i tko što radi, a pritom ne varajući pacijente i doktore'.