DAN ORUŽANIH SNAGA

Krstičević: Hrvatska vojska je jamac mira i sigurnosti

26.05.2019 u 11:08

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević je u nedjelju nakon polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu Dana Oružanih snaga RH rekao kako današnji dan podsjeća na prošlost Hrvatske vojske s kojom se moramo ponositi te je istaknuo da je ona jamac mira i sigurnosti

'Pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske čestitam Dan OSRH i izražavam zahvalnost za sve što čine za Hrvatsku. Hrvatska vojska je ponos našeg naroda i danas nastavlja tradiciju naših branitelja iz Domovinskog rata. Hrvatska vojska je moćna i respektabilna te je jamac mira i sigurnosti u našoj Hrvatskoj'', istaknuo je ministar obrane.

Krstičević se osvrnuo i na izbore za Europski parlament kazavši kako je ''važno da stanovnici Hrvatske kao članice Europske unije izađu na izbore''.

''Pozivam građane da izađu na izbore i zaokruže kandidate za kojeg smatraju da je najbolji. Jedno od postignuća hrvatske države je sloboda, ali i članstvo u NATO-u i EU koja ima ogromni potencijal.

U povodu obilježavanja 28. obljetnice formiranja OSRH, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske izaslanstvo Ministarstva obrane predvođeno potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem sa suradnicima položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobovima ministara obrane Gojka Šuška i Martina Špegelj te na grobovovima načelnika Glavnog stožera, stožernih generala Janka Bobetka, Petra Stipetića i Zvonimira Červenka. Vijenci su položeni i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

  • +2
U povodu Dana oružanih snaga RH ministar Krstičević položio vijence na groblju Mirogoj Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL