NISU UTJECALI NA DORH

Kristić: Neka Kalmeta nevinost dokaže na sudu, a Most ne upliće

21.11.2016 u 16:27

Bionic
Reading

Nakon što je Božidar Kalmeta komentirajući podizanje nove optužnice spomenuo i Most, stigla je reakcija i njihovog Mare Kristića

'Mi u Mostu s rezignacijom odbacujemo sve insinuacije da na ikoga utječemo. Nismo imali utjecaja ni u odabiru glavnog državnog odvjetnika niti imamo utjecaja danas. U Mostu se oduvijek zalažemo se za učinkovito pravosuđe, pogotovo kada se radi o borbi protiv korupcije. Ako gospodin Kalmeta misli da je Most na ikoga utjecao, neka to prijavi. Neka gospodin Kalmeta nevinost dokaže na sudu, a nas neka ne upliće', poručio je za tportal Mostov Maro Kristić.

Podsjetimo, USKOK je danas podignuo optužnicu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz produkciju filma 'Prometna renesansa Hrvatske', koju je Kalmeta naručio znajući da za to nema stvarne potrebe, a platila država.

Ovo je već druga optužnica protiv Kalmete, no, sudeći po reakciji, njome definitivno nije bio zadovoljan.

'Po mom mišljenju, a koje nije napamet izrečeno, optužnica protiv mene u aferi Remorker je proširena godinu dana nakon što su svi ostali već bili uhapšeni i to je napravio Dinko Cvitan po nalogu Zorana Milanovića. A ovo danas je gospodin Dinko Cvitan također napravio, ali iz razloga kako bi se dodvorio Mostu. Očito želi ostati i dalje državni odvjetnik', kazao je Kalmeta u izjavi Hini.