VRIJEĐANJE JANICE KOSTELIĆ

Kregar: Dužnosnici moraju izdržati i neprimjerene kritike

16.06.2017 u 09:49

Bionic
Reading

Josip Kregar, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu, komentirao je nedavni verbalni napad pripadnika Torcide na državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić: 'Netko kad prihvati poziciju državnog tajnika, mora prihvatiti sve nedostatke koji s tim dolaze, a to je i neprimjerena kritika'

Profesor s Pravnog fakulteta Josip Kregar u emisiji 'Novi dan' na N1 televiziji komentirao je slučaj verbalnog napada na državnu tajinicu za sport Janicu Kostelić, zbog kojega su pripadnici Torcide koji su je vrijeđali završili u zatvoru na pet dana.

'Vidim jedan veći, širi problem - stječe se dojam da se zakon ne primijenjuje jednako na sve. Ne znam je li zakonska obaveza tako brzo završiti postupak. To se uobičajeno ne radi, ovdje je napravljen izuzetak jer se radi o Janici Kostelić. Netko kad prihvati poziciju državnog tajnika, mora prihvatiti sve nedostatke koji s tim dolaze, a to je i neprimjerena kritika', rekao je Kregar.

Smatra da se ovdje radi o razmjernosti uvreda, a ne o ugrožavanju fizičke sigurnosti.

'Mi se moramo naviknuti da onaj koji obavlja javne dužnosti, mora izdržati čak i neprimjerene, neprihvatljive teze', dodao je Kregar.