VRHUNAC SEZONE

Krećete li na put, pripremite živce i dosta vode. Očekuju se gužve, a promet usporava i jak vjetar

03.08.2018 u 07:31

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub u jutrošnjem priopćenju upozorava vozače koji danas planiraju na put da se tijekom dana očekuje pojačan promet na svim cestama. S obzirom na vrlo toplo vrijeme, dobro se pripremite za put jer se očekuju gužve i čekanja na cestama i prilazima turističkim središtima

Tijekom dana očekujemo pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima kao i na pojedninim graničnim prijelazima, javljaju iz Hrvatskog autokluba.

U izvještaju o stanju na cestama objavljenom u petak nakon 7 sati iz HAK-a savjetuju vozačima da voze opreznije zbog autobusa u kvaru na D425 na ulazu u tunel Međak.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina).

  • +11
Velike prometne gužve u smjeru mora na naplatnoj postaji Lučko očekuju se i tijekom ovog vikenda Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Jak vjetar uporava promet i na dionicama autocesta: A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima mjestimice na cestama u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. Vozačima savjetujemo da prilagodimo brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmaki između vozila.