AMBALAŽA ZA KORUPCIJU

'Kraljica ambalaže' gradi dvorac bez dozvole

02.05.2011 u 23:11

Bionic
Reading

Barbaru Bešenić nazivaju 'kraljicom reciklaže', pa je valjda i red da ima svoj dvorac, ali problem je što je i do titule i do dvorca Bešenić došla 'zaobilaznim putem': naime, dvorac odnosno svoju vilu gradi bez građevinske dozvole, neslužbeno doznaje HTV

Šefica varaždinske tvrtke za preradu plastičnog otpada BBS Bešenić je, podsjetimo, uhićena prošli tjedan pod sumnjom da je s Vinkom Mladineom izvlačila novac iz Fonda za zaštitu okoliša, a trenutno je u istražnom zatvoru, gdje će i ostati do 28. svibnja.

U međuvremenu, HTV je uspio doći do ekskluzivnih fotografija dvorca Barbare Bešenić, koji je sagradila u šumi pokraj sela Ljubeščica, u blizini Novog Marofa. Kako se neslužbeno doznaje, vilu bez građevinske dozvole gradi posljednje tri godine, a o tom dijelu Bešenićkine imovine u trenutku uhićenja nije znao niti USKOK.

Osim nje, u istražnom su zatvoru i Mladineo te Miho Zrnić Marinović, vlasnik zadarske tvrtke Odlagalište sirovina, Dragan Mioč, vlasnik metkovske tvrtke Retabl, te njezin sin Krunoslav Bešenić. Sve njih se tereti da su preko Fonda za zaštitu okoliša izvukli 103 milijuna kuna i podijelili ih među sobom.

Barbara i Krunoslav Bešenić te Mioč i Zrnić Marinović pritom su izrađivali fiktivnu dokumentaciju i ispostavljali neistinite fakture Fondu za zaštitu okoliša od kojega su, osim lažne ambalaže, naplatili i nepostojeće troškove njezina skladištenja, brojenja, baliranja i prijevoza.