apelirao na savjest članova

Kovač komentirao potporu Tolušića i izostanak one Škorićeve te poručio: HDZ treba resetirati

13.02.2020 u 12:35

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač prokomentirao je potporu koja je njegovu timu stigla od bivšeg ministra Tomislava Tolušića, ali i izostanak podrške šefa splitskog HDZ-a Petra Škorića

'Rekli smo da smo otvoreni za sve ljude u HDZ-u koji žele promjene. Drago mi je da je gospodin Tolušić među onima koji podržavaju promjene, nužne kako bi HDZ mogao pobijediti na izborima za Hrvatski sabor. Uvjeren sam da ćemo nakon 15. ožujka imati snagu koja je potrebna kako bismo se mogli preobraziti, resetirati i postaviti HDZ na zdrave temelje. Treba nam jak HDZ koji će se boriti protiv korupcije, koji će se boriti za poštenu, čestitu Hrvatsku', kazao je Kovač.

Napominje da je vrlo važno da zadrže 'mir u svojim redovima'. 'Mi nismo oponenti, mi smo kolege, mi smo u natjecanju i pobijedit će ona opcija koja nudi nadu, budućnost. Hrvatska može i mora bolje', smatra.

Najavio je da će HDZ s njima na čelu pobijediti na parlamentarnim izborima te provesti reforme koje su nužne i koje će dovesti do veće kupovne moći građana po uzoru na zemlje koje nazivamo baltičkim tigrovima.

  • +11
Miro Kovač daje izjavu u Saboru Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Što se tiče Škorića, koji se u zadnji čas ipak okrenuo Plenkoviću, Kovač kaže da on ima pravo na svoje mišljenje i na svoj put.

'Za nas je najvažnije to da nema klime neprijateljstva, protivništva, nego klime natjecanja. Želimo da članstvo HDZ-a, koje ima svoju savjest, bez pritisaka može izraziti svoje mišljenje. Svaki put kada je HDZ bio u kritičnoj situaciji ljudi u HDZ-u su odabrali pravu opciju', istaknuo je.

'HDZ uvijek mora biti prvi jer je HDZ najbolji', zaključio je Kovač.