blokovska podjela

Šef splitskog HDZ-a otkrio koga će podržati na unutarstranačkim izborima

13.02.2020 u 00:06

Bionic
Reading

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, otkrio je n aFacebooku koga će podržati na izborima u HDZ-u

Iako se nagađalo kako će podršku dati Miri Kovaču, on je to večeras demantirao objavom na Facebooku.

'Još od najave procesa unutarstranačkih izbora držao sam, kao i danas, da je besmisleno izjašnjavati se o potpori bilo kojem kandidatu dok sam proces nije niti započeo.

U ovom trenutku, kada je jasno vidljivo koji će kandidati izaći pred birače i zatražiti povjerenje, smatram da je vrijeme izraziti svoj stav i dati potporu onome za kojeg smatram da je najbolje rješenje u ovom trenutku za našu stranku. Zato želim izraziti svoju potporu predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i trenutnom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Andreju Plenkoviću u utrci za novi mandat na čelu HDZ-a',napisao je Škorić.

Dodao je da je promatrao sam posljednjih dana smjer unutarstranačke kampanje koja se usijala iznad svih granica dobrog ukusa i koja vodi isključivo prema podjelama, a ne jedinstvu stranke koje im je u ovom trenutku jedino potrebno i upozoravao na posljedice koje takav pristup može izazvati.

'Od početka sam bio zagovornik što veće demokratizacije stranačkih procesa i širenje koncepta „jedan član-jedan glas“, ali ova očita blokovska podjela koja se posljednjih dana intenzivira me nagnala da se na ovaj način očitujem.

Unutarstranačka kampanja treba u pravom smislu biti isključivo unutarstranačka. Ova kampanja treba poslužiti ne potenciranju sukoba, već isključivo suprotstavljanju različitih ideja i vizija kako bi našu stranku ojačali, a ne oslabili. Kampanja se treba voditi argumentima, programima i rezultatima, a ne kroz različito pogrešno interpretiranje onih politika i ideala koje su vodile sve nas utemeljitelje stranke na čelu s dr. Franjom Tuđmanom još davne 1989. godine.

U budućem vremenu ću se još jasnije i čvršće zalagati za jačanje unutarstranačkog dijaloga i afirmaciju svih naših temeljnih demokršćanskih načela', napisao je Škorić.