kandidat za šefa zg hdz-a

Kostopeč: Nastavlja se devastacija Zagrebačkog holdinga

11.10.2021 u 12:34

Bionic
Reading

Kandidat na unutarstranačkim izborima za predsjednika zagrebačkog HDZ-a Pavo Kostopeč ustvrdio je u ponedjeljak da se nastavlja devastacija Zagrebačkog holdinga, ocijenivši da praksa aktualne Gradske uprave šteti interesima Holdinga

U svojem priopćenju Kostopeč navodi da temeljni problemi Holdinga nisu "različite nepovezane djelatnosti, veliki broj zaposlenih, kolektivni ugovori i njihovi dodaci te niska cijena usluga građanstvu, već nekompetentno upravljanje, nepostojanje vizije i potpuna izloženost".

Smatra kako ni osnivač i vlasnik, a niti oni koji zaista donose odluke, to ne rade u strateškom i financijskom interesu Holdinga, sa ciljem poboljšanja usluga građanstvu i zaštite preko 11.000 zaposlenika i njihovih redovitih mjesečnih primanja.

Upozorava kako je riječ o nastavku dugogodišnje devastacije Zagrebačkog Holdinga i navodi primjer financijskog postupanja vezanog uz otplatu i održavanje Arene koji je štetan za Holding i njegove interese.

Kostopeč smatra da je sada već bivša Uprava Holdinga za cilj imala zaustaviti dugogodišnju lošu praksu i zaštititi interes Zagreba i Holdinga po istome modelu po kojemu je svoje interese zaštitila država.

"Riječ je o poslovnom modelu koji se provodi na osnovu neovisne ekspertize Katedre za financijsko pravo i financijsku znanost, Pravnog fakulteta u Zagrebu iz 2017. godine. Upravo takva nastojanja donedavne Uprave rezultirala su činjenicom da je ona sada bivša, te se logičnim nameće pitanje zašto se nastavlja sa štetnom praksom usprkos visokovrijednoj pravnoj ekspertizi i koga štiti Možemo", kaže Kostopeč.

Najavio je da će zagrebački HDZ po završetku unutarstranačkog izbornog procesa, 17. listopada, nastaviti još snažnije kampanju zaštite javnog interesa na svim područjima.