CVJETA LJUBAV VLADE I ORCA

Kosor uručila priznanja u hotelu Sunčanog Hvara

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 09.04.2011 19:12
  • Objavljeno 09.04.2011 u 18:52
Jadranka Kosor i predsjednik uprave Sunčanog Hvara Dirk Bliek

Jadranka Kosor i predsjednik uprave Sunčanog Hvara Dirk Bliek

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Premijerka Jadranka Kosor za današnjeg je boravka u Hvaru razgovarala s predstavnicima uprave Sunčanog Hvara, a novinarima je izjavila da su je sugovornici izvijestili o dobro obavljenim pripremama tog poduzeća za predstojeću turističku sezonu te da se nije razgovaralo o detaljima u vezi imovinsko-pravnih odnosa u toj tvrtki

'Čula sam dobre najave o planovima za ovu turističku sezonu te dobre informacije o tomu što se namjerava raditi u sljedećih godinu dana', rekla je Kosor.

Istaknula je da je najvažnije da je pronađena 'formula' za izlazak iz teškoća u Sunčanom Hvaru te da su je to zaslužan dosadašnji Hrvatski fond za privatizaciju koji je prerastao u agenciju koja se bavi nekretninama.

'Sljedećih mjeseci rješavat ćemo korak po korak poteškoće u Sunčanom Hvaru i vjerujem da će svi problemi biti riješeni', kazala je.

Na upit je li na hrvatsku vladu bilo nekih pritisaka u vezi sa Sunčanim Hvarom, jer je nedavno predsjednik uprave Orco Property Groupa, Jean Francois Ott, zaprijetio međunarodnim skandalom, nakon čega je zavladala idila u odnosima s Orcom, premijerka Kosor je rekla da je to pitanje za potpredsjednika Vlade i ministra Petra Čobankovića koji se bavio rješavanjem poteškoća Sunčanog Hvara. Pritom je istaknula da osobno ima puno povjerenje u ministra Čobankovića koji, kazala je, kad se primi nekog posla, onda ga i riješi.

Na upit na temelju čega sada 'cvjeta ljubav' između Vlade i Orco Groupa, jer se prošle godine govorilo o razlazu s Orcom, premijerka je odgovorila da tu nije riječ o ljubavi, nego o poslu.

'U poslu nema ljubavi i ima samo poslovnog interesa, a interes Hrvatske je da cvjeta turizam na Hvaru', rekla je Kosor.

Izvijestila je da je danas o stanju u Sunčanom Hvaru razgovarala i s hvarskim gradonačelnikom Pjerinom Bebićem, ali da Sunčani Hvar nije bila tema razgovora s biskupom hvarskim msgr. Slobodanom Štambukom, s kojim se također sastala. 'Red je kad sam na Hvaru da se nakratko susretnem i s msgr. Štambukom', dodala je.

Na pitanje zašto je danas uručila priznanje 'Prijatelj okoliša' u hotelu Amfora koji je dio tvrtke Sunčani Hvar, a u kojoj još nisu riješene poteškoće, premijerka Kosor je odgovorila da na to 'treba gledati tako da su ova priznanja dodijeljena na Hvaru'.

Premijerka Kosor očekuje da će ovogodišnja turisitčka sezona biti bolja nego 2010. i da bi 'prema onome što je Vlada napravila, kako se pripremila i koliko je truda i novca uložila, sezona trebala biti odlična'. Dodala je da nam u vezi s turizmom i 'neke druge okolnosti idu na ruku' te da je najvažnija zadaća produžiti ovogodišnju sezonu'.

Gradonačelnik Pjerino Bebić je novinarima izjavio da je iznimno zadovoljan današnjim posjetom premijerke Kosor Hvaru. Istaknuo je da bivši premijer Ivo Sanader nikada nije došao u Hvar razgovarati o poteškoćama Sunčanog Hvara kao što je to danas učinila premijerka Kosor.

'Gordijski čvor u Sunčanom Hvaru se počeo rješavati', dodao je Bebić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi