GAREŠNICA

Kosor uručila ključeve stanova ratnim invalidima

14.06.2009 u 15:52

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Garešnici ključeve i rješenja za useljenje u 20 stanova, vrijednih više od 12 milijuna kuna, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata s tjelesnim oštećenjem od 20 do 60 posto

Osvrćući se na projekte stambenog zbrinjavanja, potpredsjednica Kosor je podsjetila da je u mandatu ove Vlade stambeno zbrinuto više od 5285 hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, za što je izdvojena oko 1,5 milijarda kuna.

Od početka stambenog zbrinjavanja, kako se navodi u priopćenju iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, zbrinuto je više od 13.000 hrvatskih ratnih vojnih invalida i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, za što je izdvojeno 4 milijarde kuna. Također, u posebno prilagođenim kućama i stanovima stambeno su zbrinuta sva 492 stopostotna hrvatska ratna vojna invalida prve skupine.

Kosor je naglasila da se priprema izgradnja još 658 stanova, te najavila početak izgradnje 38 stanova u Bjelovaru, čime će stambeno biti zbrinuti svi hrvatski ratni vojni invalidi i obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji.

Nazočne su pozdravili i dožupan Bjelovarsko - bilogorske županije Krešo Jelavić i gradonačelnik Garešnice Velimir Žunec.