PRŠTI OPTIMIZMOM

Kosor uporno reže vrpce: Sezona još traje!

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 31.08.2011 13:34
  • Objavljeno 31.08.2011 u 12:36
Kosor prerezala vrpcu

Kosor prerezala vrpcu

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor danas je prerezala još jednu vrpcu, nove stajanke u Zračnoj luci Split - Kaštela. Kosor je u Split došla u pratnji ministara Kalmete, Milinovića i Bačića

Kosor je tako 'u ime okupljenih i Vlade' čestitala direktoru Zračne luke Split i svim zaposlenicima na 'odličnom poslovnom uspjehu, na vrijednom radu i trudu koji se, kao što vidimo i na ovom primjeru, isplati'.

'Zračna luka Split poslušala je u prošloj i pretprošloj godini sve naputke Vlade vezane uz racionalizaciju poslovanja i na tome zahvaljujem. To dokazuje ono što često tvrdimo i što vrlo često govorim, da nismo otok i da nitko ne može sam puno, ali svi zajedno možemo graditi sve naše projekte vezane za gospodarski razvoj, jačanje Hrvatske kao gospodarski snažne zemlje do trenutka kada ćemo postati članica EU. Zaista je vrijedna ova investicija od 90 milijuna kuna. Uglavnom su to vlastita sredstava Zračne luke Split, a nešto je pomogla i Vlada RH. Ali svakako izniman primjer kako se može ako se zna i ulaže puno truda', sipala je komplimente svojoj Vladi i Zračnoj luci premijerka Kosor.

'Pripreme za izgradnju ove stajanke trajale su osam godina, a realizacija svega 18 mjeseci. Zato čestitam izvođaču i svima koji su radili na tom projektu. To pokazuje da smo neke stvari ubrzali, ali isto tako da smo omogućili ono što je svima važno, a to je dodatno investiranje. Ovo je bitna investicija za gospodarstvo Splita, prelijepu županiju, ali i gospodarstvo Hrvatske i turizma koji nam je osobito važna grana. Izgradnja stajanke je važna jer smo još uvijek u turističkoj sezoni', ustvrdila je Kosor, pa nastavila s komplimentima svojim domaćinima, ali i samoj sebi.

Ante Cizmic / CROPIX

Ante Cizmic / CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Kosor i pratioci u omiljenoj domoljubnoj pozi

'Zračna luka lijepo izgleda, što je bitno jer svaki putnik koji stigne u Hrvatsku zrakoplovom tu stvara prvi dojam o nama. Zaista mislim da će taj dojam biti sjajan i pridonijeti da nam se vrate opet. Čestitam Zračnoj luci Split na 274 tisuća dolazaka putnika u srpnju, najviše ikada. I to je podatak koji nas mora veseliti. To govori ne samo o turističkoj sezoni, nego i turističkom potencijalu Splita i županije. U svim hrvatskim zračnim lukama tijekom sedam mjeseci ove godine porastao je broj putnika za 11,7 posto, tako da je stiglo više od tri milijuna putnika, a do kraja godine očekuje se ukupno gotovo šest milijuna putnika. To je povećanje za gotovo 500 tisuća putnika u odnosu na 2010. Sve to dokazuje da se naš trud proteklih godina isplatio jer sigurno da jačajući potencijale i kapacitete, a vodeći se time da Hrvatska izađe iz krize, polako ali sigurno dolazimo nadomak cilja', rekla je premijerka.

'Spomenut ću rast BDP-a za drugo tromjesečje od 0,8 posto, to pokazuje da izlazimo iz krize. Očekujemo rast BDP-a i u trećem tromjesečju, što će značiti da smo zaista izašli iz krize. No, posao nas još čeka. Moramo puno raditi do 1. srpnja 2013. kada ćemo postati punopravna članica EU i dotad trebamo zaista dodatno gospodarski osnažiti. Vlada će raditi na onome što joj je zadaća: državnom proračunu, jačanju potencijala i gospodarstva. Donijeli smo odluku o zamrzavanju rashoda. U tome imamo uspjeha jer ispunjavamo sve obveze unatoč tome što smo zamrznuli rashode te dobili četiri milijarde novih obveza vezanih za pregovore o ulasku u EU i vezanih za umirovljenike te smanjivanje obveza zahvaćenih nametima. Pozivam vas da svi zajedno radimo na fiskalnoj odgovornosti, da svi zajedno jačamo naše gospodarske kapacitete, a mislim da i ovaj trenutak pokazuje da možemo svi zajedno s optimizmom gledati u gospodarsku i svaku drugu budućnost Hrvatske', optimistično je zaključila Kosor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi