MALO MANJE ODVAŽAN POTEZ

Kosor u mjesec dana shvatila da ipak mora pitati Bruxelles

29.09.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Građani koji su poslušali potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa kad ih je prije točno 28 dana pozvao da odaju priznanje premijerki Kosor koja je poručila kako Hrvatska više za savjet neće tražiti ni Beč, ni Peštu, ni Beograd, niti Bruxelles, danas su se gorko pokajali zbog toga. Naime, današnja Vladina odluka prema kojoj će za izmjene zakona o Ini ipak savjet potražiti u Bruxellesu, zasigurno ih je jako razočarala

Premda su za danas najavljivane izmjene i dopune Zakona o privatizacije Ine, premijerka Kosor je na kraju sjednice Vlade rekla da će sutra u Europsku komisiju u Bruxelles poslati englesku verziju prijedloga izmjena i dopuna Zakona uz pismo obrazloženja, 'da se s njima konzultiramo'.

Nećemo mi za savjet tražiti i pitati ni, kao što nismo tražili niti prije, ni Beč niti Peštu, nećemo tražiti ni Beograd, nećemo tražiti ni Bruxelles, nećemo tražiti nikoga. Mi smo sami, odgovorno vodimo svoju politiku i zato, s ovoga mjesta, još jednom želim čestitati našoj premijerki gospođi Jadranki Kosor na njezinu doista razboritom, odlučnom i državničkom potezu kojim je pokazala da hrvatska politika, hrvatska Vlada, s punom potporom Sabora, vodi samostalnu, odgovornu politiku na zaštiti hrvatske nacionalne interese, a time ne radeći na ničiju štetu nego radeći za opću korist, ne dopuštajući da nam netko suflira, da se poništavaju sve one stečevine i Sabora i hrvatske borbe za državnost i nezavisnost, da nam netko treći soli pamet i diktira hoćemo li mi slaviti svoje nacionalne praznike' – izjavio je slavodobitno Vladimir Šeks 1. rujna 2011. godine.