ŠTO JE OVIME HTJELA REĆI?

Kosor ribanjem kuhinje raspravlja o outsourcingu

15.06.2014 u 22:31

Bionic
Reading

Bivša HDZ-ovka i premijerka, a sada nezavisna zastupnica kojoj je promaklo mjesto u EU parlamentu, Jadranka Kosor na Twitteru je objavila fotografiju na kojoj čisti pločice u svojoj kuhinji. Potpis fotografije je: Široka rasprava o outsorcingu. Što je time htjela reći?

Posljednjih dana građani predvođeni sindikatima obrazovanja prikupljaju potpise za referendum protiv najavljenog outsourcinga, odnosno izuzimanja sporednih djelatnosti poput čišćenja iz škola i drugih državnih institucija.

Vladajući su najavili da će domare, čistače, kuhare i druge radnike prebaciti u privatni sektor kako bi rasteretili proračun i uštedjeli milijune koje isplaćuju za djelatnosti kojima se država ne bavi. S obzirom na iskustva, čistačice iz škola (i drugih ustanova) prešle bi u privatne tvrtke koje bi ih onda uglavnom manje plaćale i dale im slabije uvjete. Zato su se sindikati usprotivili i traže referendum.

Bivša premijerka u raspravu o dobrim i lošim stranama outsourcinga uključila se preko Twittera fotografijom. Što je htjela reći, nije sasvim jasno.