PODRŠKA PREMIJERKE

Kosor: Polančec je mudar političar

30.10.2009 u 15:58

Bionic
Reading

Premijerka Kosor potvrdila je na otvaranju sjednice Vlade da je prihvatila i potpisala razrješenje potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu i rekla da je on mudar političar

'Polančec je ostavkom pokazao da je mudar političar i da je odgovoran prema Vladi i stranci kojoj pripada', rekla je Kosor i dodala da ima njezinu punu potporu i da mu se ovime otvara novi prostor kako bi zaštitio sebe i svoju obitelj.

'Moram reći da sam imala izvanrednu suradnju s njim. Osobno, ta suradnja je bila bolja nego kada smo oboje bili potpredsjednici. Od prvog trenutka davao mi je punu potporu.'

Naglasila je i kako se dogodilo ono o čemu je do skora i razgovarala s Polančecom - 'da otvori novi prostor kako bi mogao zaštiti sebe i svoju obitelj'. U tome će imati i našu potporu, poručila je premijerka.

Kosor je kazala i kako je, od kada je na čelu vlade, odlično surađivala s Polančecom, možda i bolje nego dok su oboje bili potpredsjednici vlade.

Potpredsjednik vlade Slobodan Uzelac ocijenio je da je dobro da je Polančec dao ostavku.

Dva su razloga zašto je to dobro, vlada je rasterećena njegove objektivne političke odgovornosti, a taj će čin pridonijeti i daljnjem uklanjanju prepreka u realizaciji programa, kazao je Uzelac.