BIVŠI HDZ-OV PARTNER

Kosor podržao raspravu o povjerenju Vladi

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.10.2010 18:54
  • Objavljeno 18.10.2010 u 18:52
Darinko Kosor

Darinko Kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je danas kako podržava oporbenu inicijativu za raspravu o povjerenju Vladi, te je izrazio uvjerenje da će ta ideja naići na podršku većine zastupnika

'Ovo nije političko već nadpolitičko i nadstranačko pitanje', ustvrdio je Kosor uoči predstavljanja Ženske inicijative HSLS-a - Liberalke Ako ubrzo ne dođe do izbora i ako ova agonija bude potrajala mi ćemo se tijekom predstojećih godinu dana zabavljati aferama u političkim strankama, rekao je Kosor dodavši kako 'pregovori s EU ne ovise o izborima već o ispunjenju određenih uvjeta iz poglavlja'.

Komentirajući tvrdnje Damira Polančeca kako mu je Vladimir Šeks rekao da mu je u 'slučaju konvalidacije' presuda već donesena, Darinko Kosor je kazao da je to 'nešto što znamo samo s jedne strane i nemamo dokaze. Kada bi tako bilo, to bi bilo strašno i značilo bi da se Hrvatska vratila 15 godina unazad', naglasio je predsjednik HSLS-a Kosor.

Ocijenio je kako je u sjeni presude Polančecu ostala činjenica da je nekoliko stotina radnika srpske nacionalnosti koji su građani Republike Hrvatske, ostalo bez svojih radničkih prava. Predstavljajući Žensku inicijativu HSLS-Liberalke njihova predsjednica Diana Pečkaj Vuković rekla je da su liberalke spremne iskoristiti najdjelotvornije žensko oružje - upornost, mudrost, znanje i smisao za praktičnost, kako bi utjecale na sadržaj politike u svim područjima.

Predsjednica zagrebačkih liberalki Renata Šeperić Petak ustvrdila je da je u Hrvatskoj još uvijek nedovoljan broj žena koje se uključuju u poduzetništvo. Prema procjenama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u vlasništvu žena je samo 30 posto svih obrta u Hrvatskoj. Razlozi manje zastupljenosti žena u poduzetništvu leže u tradicionalnim pogledima o ulozi žene u društvu te otežanom pristupu financijskim resursima, rekla je Šeperić Petak.

Liberalke u tom smislu traže stvaranje uvjeta za lakše uključivanje žena u poduzetništvo putem programa stručne edukacije i kreiranja programa mikrokreditiranja namijenjenih ženama.

Dopredsjednica Zagrebačkih liberalki Sonja Braut Kazić ocijenila je kako nam kriza može pomoći u promociji modela rada, kao što su rad kod kuće ili fleksibilno radno vrijeme, koje je zaživjelo u čak 56 posto tvrtki Europske unije,

Liberalke su upozorile na problem diskriminacije žena u politici kao i njihovu političku neprepoznatljivost. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor obećao im je kako će biti 'glasnogovornik problema vezanih za žensku populaciju'.

Na skupu se obratila i predstavnica Kamenskog Đurđa Krnjak koja se zahvalila na potpori radnicama te tvrtke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi