OTAC ČETVERO DJECE

Korona, pa obostrana upala pluća: 47-godišnjak iz Zagreba nakon 40 dana disanja uz pomoć aparata ispričao svoje potresno iskustvo

06.03.2021 u 20:45

Bionic
Reading

Dnevnik HRT-a u subotu je navečer objavio priču o 47-godišnjem Milanu Ćuriću, ocu četvero djece kojeg su spasili liječnici u KB-u Dubrava.

Milanova borba s koronavirusom pretvorila se u borbu za život, donosi HRT. 'Danas je 40. dan da sam u bolnici, na intenzivnoj njezi. Doživio sam agoniju', ispričao je za HRT 47-godišnjak koji ranije nije imao drugih zdravstvenih problema i nikada nije prenoćio u bolnici.

'Prvo sam imao pozitivan test na COVID-19, nakon dva-tri dana sam dobio obostranu upalu pluća. Završio sam u bolnici na respiratoru, no on nije bio dovoljan, zatajila su mi pluća i ECMO aparat je značio život. To je trajalo dva tjedna', prisjeća se Ćurić.

Ponovno su ga vratili na respirator, ali i dočekali odvajanje s njega i samostalno disanje. 'Međutim, gospodin je bio veliki borac i tri sata je izdržao u prvom odvajanju. Svaki dan smo sve više i više produžavali, dok ga na kraju nismo potpuno odvojili od svih strojeva, prisjeća se anesteziolog Nikola Bradić.

  • +66
Godinu dana koronavirusa u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Neven Bučević

'Mislim da sam nakon 35 dana prvi put stao na noge. Bio je čudan osjećaj nakon toliko ležanja', priča Ćurić, koji se dobro oporavlja, no nedostaje mu obitelj. Želi vidjeti djecu, a supruga koja je zdravstveni radnik, velika mu je podrška. Nakon bolnice, slijedi rehabilitacija.