TUČNJAVA U ZLATARU

Korade pušten iz pritvora, presuda u ponedjeljak

06.02.2009 u 13:49

Bionic
Reading

Mario Korade (20), Nikola Pribolšan (24) i Matija Kos (25), koji su u pritvoru proveli osam dana zbog remećenja javnog reda i mira u zlatarskom kafiću Ekskluziv te tučnjave na parkiralištu ispred Konzuma u večernjim satima 29. siječnja, u petak su pušteni iz Remetinca, a presuda će biti izrečena u ponedjeljak

Saslušani su svjedoci Dario Mutak (27) i Dragutin Voljavec (20) iz Mača čiji se iskazi dijelom ne podudaraju, a raspravu koju je sutkinja ocijenila konfuznom, dodatno su svojim pitanjima i upadicama zakomplicirali i sami optuženici.

Prema 'pročišćenoj' verziji, Mutak i Voljavec su došli u sukob s pijanim trojcem, a ponajviše s Kosom koji je psovao i vrijeđao Voljavca, kojemu je Mutak priskočio u pomoć. Svađi je prisustvovala konobarica Marina Nikolić (24), koja poriče tvrdnje svjedoka da su je Korade, Kos i Pribolšan vrijeđali i prijetili razbijanjem lokala kada im je zbog vidne alkoholiziranosti odbila dati novu rundu pića.

Vidjela je naguravanje između mladića, a vidjela je i teleskopsku palicu kod Koradea, no poriče da je njome mahao i prijetio. Ukratko, iz zbrkanih iskaza da se razabrati tek to da je bilo vrijeđanja, prijetnji, isprika, pijanog mirenja te ponovne zavade, da bi sve kulminiralo dolaskom policije, koju je pozvala vlasnica kuće u kojoj je kafić, piše Jutarnji list.

Do pravog fizičkog napada je došlo tek pred samim policajcima. Mario je 'preletio' preko policajca i udario šakom ili otvorenim dlanom, o čemu postoji više verzija, Daria Mutaka, kojemu je ovaj navodno opsovao majku. Policija je u svom izvješću napisala da je dolaskom na mjesto događaja vidjela da Korade ispred sebe u visini prsa drži razvučenu teleskopsku metalnu palicu dužine od 60-ak centimetara, što je Korade porekao.

Policijski iskaz je nazvao lažnim, a policajce nije štedio ni Kos, rekavši da je odbio alkotest jer ga je policajac natjerao da klekne i udario ga u prsa iako je bio miran nakon njihovog dolaska. Cijeli je slučaj nejasan zbog čega je sutkinja i 'uzela' par dana za usporedbu oprečnih iskaza i nalaza policije, a sam po sebi ne bi ni bio ništa osobito da jedan od vinovnika nije Korade.

Najblaže bi mogao biti kažnjen Pribolšan koji nije mogao reći čak ni to osjeća li se krivim jer se ničega ne sjeća. On je, naime, imao čak 2,75, dok je Korade imao 1,19.promila alkohola u krvi.