pucnjava

Korade predan pritvorskom nadzorniku, prijavljen i 50-godišnji pomagač

26.11.2019 u 11:45

Bionic
Reading

Zagrebačka policija u utorak je izvijestila da je nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predala 30-godišnjeg Marija Koradea kojega je zbog nedjeljne pucnjave prijavila za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom

No, uz njega je za pomaganje u tom nedjelu prijavila i 50-godišnjak koji ga je dovezao do lokala gdje se posvađao s vlasnikom, a potom izvana zapucao po kafiću u kojem su uz vlasnika bili i gosti.

Policija je izvijestila da su u nedjelju oko 16,15 sati na parkiralište trgovačkog centra u Sesvetama automobilom došli Korade, čiji identitet nisu otkrili i 50-godišnji vozač.

Korade je potom izašao iz automobila, s vatrenim oružjem u ruci prišao ulaznim vratima kafića u kojem je bilo više osoba, a s kojima je ranije najvjerojatnije došao u fizički i verbalni sukob.

'Kad nije uspio ući u ugostiteljski objekt jer su vrata bila zatvorena, vratio se do automobila gdje ga je čekao 50-godišnjak, da bi potom prilikom ulaska u automobil ispalio streljivo u smjeru trgovačkog centra, gdje se u prizemlju nalazi ugostiteljski objekt u koji nije uspio ući. Potom je ispalio još nekoliko hitaca u smjeru objekta u koji nije uspio ući u trenutku bijega s vozilom. Nakon toga su se udaljili s mjesta događaja', izvijestila je policija.

'Za manje od pola sata osumnjičenog 30-godišnjaka policijski službenici su ga uspješno pronašli i uhitili u automobilu na području Dubrave, dok je 50-godišnjak naknadno pronađen. Prilikom počinjenja ovog kaznenog djela nije bilo ozlijeđenih osoba', navodi se u policijskom priopćenju.

Mario Korade, koji je nedavno pušten iz zatvora, sin je generala Ivana Koradea koji se ubio u travnju 2008. nakon što je u krvavom pohodu kod Zlatara ubio petero ljudi.

Zbog prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode, iznude te sprečavanja dokazivanja 2016. je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a sedam godina ranije osuđen je na 20 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog prijetnji nevjenčanoj supruzi i njezinoj majci.