policija na terenu

Pucnjava u Sesvetama, priveden Mario Korade, očevid će potrajati nekoliko dana

24.11.2019 u 18:32

Bionic
Reading

Nakon pucnjave koja se dogodila u nedjelju poslije 16 sati u sesvetskoj Ulici Ljudevita Posavskog uhićen je 30-godišnji muškarac, a o više pojedinosti znat će se nakon obavljenog očevida, potvrdili su Hini iz policije događaj u kojem je, prema pisanju medija, uhićen Mario Korade, sin generala Ivana Koradea

''Više pojedinosti o samom događaju, broju uhićenih te imali li ozlijeđenih znat će se nakon očevida koji bi mogao potrajati i do nekoliko dana'', kažu u zagrebačkoj policiji.

Prema pisanju medija, pucnjavi kod Millenium centra u sesvetskoj Ulici Ljudevita Posavskog prethodila je svađa, dok se osoba koja je pucala dala u bijeg. Mediji dodaju da je zbog pucnjave priveden Mario Korade, sin generala Ivana Koradea koji se ubio u travnju 2008. godine nakon što je u krvavom pohodu kod Zlatara ubio petero ljudi.

Mario Korade je 2016. godine osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode, iznude te sprečavanja dokazivanja. Sedam godina ranije osuđen je na 20 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog prijetnji nevjenčanoj supruzi i njezinoj majci.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, tri i pol sata od pucnjave, na mjesto intervencije stigli su i zagrebački vatrogasci. Jesu li pomogli policiji u osvjetljavanju gornjih dijelova zgrade kako bi se pronašle čahure ili neki drugi materijalni dokazi, nije poznato.

  • +8
Policijski očevid nakon pucnjave kod kafića Caffe bar 42 u Sesvetama Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

General Ivan Korade prije 11 godina pobio je petero ljudi i potom si presudio nakon što se našao u policijskom obruču.