NIŠTA OD VISOKE

Konačna propast bombastičnog obećanja Grabar-Kitarović

17.02.2017 u 08:05

Bionic
Reading

Jutarnji i Večernji list danas unisono javljaju kako Ministarstvo državne imovine, na čijem čelu je Goran Marić, nije našlo alternativnu lokaciju za preseljenje Ureda predsjednice. Tako je propalo veliko predizborno obećanje o selidbi predsjedničkog ureda s Pantovčaka u Visoku ulicu

Večernji piše kako je završni nalaz revizije predan na Pantovčak sredinom studenog 2016., a Ministarstvo državne imovine nema druge lokacije i drži preseljavanje skupim i nepotrebnim, pogotovo jer Pantovčak zadovoljava sve sigurnosne i druge uvjete.

Jutarnji piše kako će se Ministarstvo konačno očitovati po tom pitanju kada se izvrši kompletan uvid, međutim, velika je vjerojatnost da zbog sigurnosno-tehničkih uvjeta neće biti u mogućnosti udovoljiti tom zahtjevu za preseljenje, ne samo u Visoku ulicu, nego uopće. Država, kažu izvori, jednostavno nema takav objekt.

Tako je, nakon dvije godine, završila sapunica koja je započela još za vrijeme tehničkog predsjedanja bivšeg šefa države Ive Josipovića, a koja je vrhunac bure doživjela za vrijeme kohabitacije novoizabrane predsjednice s vladom Zorana Milanovića.

Tada su, naime, Milanović i njegovi ministri pokušali zaskočiti predsjednicu i preseliti njezin ured u Visoku, čemu su se predsjednica i HDZ žestoko usprotivili, iako su tu selidbu na sva usta najavljivali u kampanji. Ispostavilo se da je u pitanju nastavak prakse lažnih obećanja hrvatskih političara. 

Kronologije cijelog slučaja prisjetite se ovdje.