rezultati ankete

Konačna ocjena: Čitatelji tportala, blago rečeno, nisu oduševljeni mandatom Kolinde Grabar Kitarović

18.02.2020 u 20:31

Bionic
Reading

Odlazak Kolinde Grabar Kitarović s Pantovčaka nakon inauguracije Zorana Milanovića za novog hrvatskog predsjednika označio je i idealan trenutak da se podvuče crta nad onim što je učinjeno tijekom proteklih pet godina

Dok stručnjaci precizno ne izmjere koji su bili dometi predsjedničkog mandata Kolinde Grabar Kitarović, mi smo pitali vas, naše čitatelje, kako ocjenjujete pet godina na Pantovčaku prve hrvatske predsjednice.

U nešto malo manje od 24 sata u anketi je glasalo 12.084 čitatelja, prilično strogih prema onome što je predsjednica napravila u svom mandatu.

Najveći broj uključenih u anketu, njih 46,2 posto, mandat hrvatske predsjednice ocijenio je ocjenom nedovoljan. Druga najveća kategorija, 21,4 posto čitatelja, rad Grabar Kitarović ocijenila je jedva prolaznom dvojkom.

>>> [ANKETA] Jedni je samo hvale, a drugi kritiziraju. Kako biste vi ocijenili mandat Kolinde Grabar Kitarović?

S druge strane Grabar Kitarović ima svoj klub obožavatelja, njih 15,1 posto, koji smatraju da je odradila posao za čistu peticu.

Kolinda Grabar Kitarović formalno obnaša dužnost hrvatske predsjednice do ponoći, nakon čega će je na toj funkciji s prvim minutama srijede zamijeniti Zoran Milanović.

  • +18
Zoran Milanović ispratio Kolindu Grabar Kitarović s Pantovčaka Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL