ured bivše predsjednice

Grabar Kitarović seli svoj ured u palaču u Visokoj, a evo što će još dobiti

18.02.2020 u 12:48

Bionic
Reading

Nakon odlaska s dužnosti predsjednice Kolinda Grabar Kitarović uselit će se u državnu rezidenciju u Visokoj ulici. Taj je objekt vlada Andreja Plenkovića odredila za Ured bivše predsjednice. Država će bivšoj predsjednici pet godina plaćati i vozača sa službenim vozilom te dvije službenice. Prvih šest mjeseci imat će pravo na punu plaću u iznosu od 24 tisuće kuna i još pola godine 50 posto tog iznosa

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović seli se u rezidenciju u Visokoj 22, koja se službeno zove palača Pongratz, piše Novi list.

U Banskim dvorima napominju da Kolindi Grabar Kitarović ne bi na raspolaganje bila stavljena cijela palača, nego dio, dvije prostorije koje bi prethodno bile adaptirane za Ured bivše predsjednice. Koliko bi trajali ti radovi, još nije poznato. No prije mjesec dana završeni su prilično opsežni zahvati na toj zgradi.

Na internetskoj stranici Državne nekretnine, trgovačkog društva koje upravlja državnim nekretninama, potrošeno je 6,2 milijuna kuna da bi se od rujna do siječnja otklonilo neke probleme nastale zbog konfiguracije terena i neodgovarajuće odvodnje slivnih voda. Uslijed kombinacije ta dva čimbenika, s vremenom je došlo do uništavanja fasada rezidencije i pojave vlage na unutarnjim zidovima. Riječ je o objektu izgrađenom u 16. stoljeću koji predstavlja zaštićeno kulturno dobro.

Kolindi Grabar Kitarović država će pet godina plaćati i vozača sa službenim automobilom te dvije službenice. Aktivirat će i opciju prema kojoj bi prvih šest mjeseci trebala primati punu plaću u iznosu od 24 tisuće kuna i zatim još pola godine 50 posto tog iznosa. Grabar Kitarović u svakom trenutku može prekinuti primati tu plaću i negdje se zaposliti.