UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Komadina kaže da mu se nije svidjelo što se blatilo SDP u kampanji, osvrnuo se i na prepirku Plenkovića i Milanovića

26.09.2020 u 18:29

Bionic
Reading

V.d. predsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je današnje unutarstranačke izbore

'Izlaznost po biračkim mjestima koja su se javila je oko 60,70 posto, bilo je manjih nepravilnosti, ali koliko sam shvatio ništa nije prijavljeno središnjoj izbornoj komisiji. Netko stavi krivu kutiju, ne stavi pano, dođe netko tko ne može glasati, ništa spektakularno', opisao je Zlatko Komadina za N1 kako protječu izbori u SDP-u.

Na pitanje ima li šalabahtera i na ovim izborima kaže da to znaju oni koji su ih pisali i da on nije ni na jednom. 'A možda su podsjetnik', dodao je.

'Vidjet ćemo kako će sve završiti', odgovorio je kratko na pitanje može li predsjednik voditi stranku ako nema potporu Glavnog odbora i Predsjedništva SDP-a.

  • +3
Šibenik: Izbori u SDP-u Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Komadina ne zna hoće li se sve riješiti večeras, u prvom krugu. 'Teško je biti prorok hoće li biti drugoga kruga, pričekajmo 20.30. Svaka stranka je prošla svoje kalvarije i izbori su uvijek točka destabilizacije stranke i onda slijedi smirenje', kaže Komadina.

Čudno mu je da su se kandidati u kampanji bavili strankom, a ne sobom i programima. 'Nije mi se svidjelo što se blatila stranka u kampanji', odgovorio je na pitanje što misli o kampanji i kako se ona vodila.

U HRT-ovom Dnevniku na komentar novinarke da u utrci vodi Peđa Grbin v.d. predsjednika SDP-a rekao je da treba sačekati konačne rezultate i da nije na njemu da prejudicira rezultate. 'Ako je tako kao što vi govorite - onda ide drugi krug', odgovorio je na inzistiranje novinarke. Odgovornost za stanje u SDP-u, smatra Komadina moraju snositi svi. Međutim, smatra - nema takve katastrofe kakvu mnogi prikazuju. Od novog vodstva očekuje da se ne bavi prošlošću, a on se kaže uvijek vodio motom 'Misli globalno, djeluj lokalno'.

  • +12
Glasanje SDP-ovih kandidata za predsjednika Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Komadina je gostovao i u RTL Danas i na pitanje je li pogrešna odluka da o izborima za ključna tijela i predsjedniku stranke odlučuje tek trećina članova, Komadina kaže da je sada kasno o tome govoriti jer je Statut jednoglasno usvojen, a izbori se moraju održati po Statutu.

'Utakmica je počela, u utakmici ne možete mijenjati pravila. Ja sam za to da što više ljudi sudjeluje u izbornom procesu, ali mora se po statutu raditi.'

Komadina vjeruje da novo vodstvo ima vremena i prilike da izmijeni sve što treba izmijeniti. 'Zapravo da ono što su nama zamjerali provedu sami', kaže.

I ovdje se osvrnuo na to da su mnogi za poraz SDP-a krivili činjenicu da se stranka previše bavila sa sobom. 'Ja se duboko nadam da oni koji su tražili povjerenje rade za to da stranka bude što kvalitetnija, da ne rade svom predsjedniku i vodstvu ono što je netko radio ovom vodstvu, bavljenje samim sobom građani ne honoriraju, to se vidjelo iz puno primjera', dodaje Komadina.

Komadina se osvrnuo i na aferu Janaf te kazao kako on nije bio u 'Klubu' uhićenog Dragana Kovačevića. 'Ja o tom 'Klubu' ne znam ništa, osim što znam tko sigurno nije bio u njemu - ja nisam bio.'

Osvrnuo se i na prepirku Plenkovića i Milanovića kojem svjedočimo posljednjih dana. 'Mislim da nije produktivna i da uveseljava našu publiku i građane, a da to u naravi nije primjereno ni predsjedniku ni premijeru.'

Upitan upliće li se predsjednik previše u pravosuđe, Komadina kaže da nije previše pratio slučaj. 'Kad slušam o čemu oni raspravljaju, meni se ne čini previše dobro za hrvatsku demokraciju', zaključio je.