obratio se pismom građanima

Kolakušić: Zatvaranje vrata Europskog parlamenta gruba povreda demokracije

22.05.2020 u 10:51

Bionic
Reading

Nezavisni zastupnik u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić ocijenio je u petak da je zatvaranje vrata tog parlamenta bez rasprave zastupnika najveća pogreška u povijesti Europske unije te gruba povreda demokracije i prava građana

'Umjesto da raspravljamo u Bruxellesu i utvrđujemo istinu u vezi s bolešću COVID-19, svi smo poslani kućama u svoje države, a građane Europe prepustili smo pandemijskim profiterima', istaknuo je u pismu građanima Kolakušić.

Ustvrdio je da je na sjednici 10. ožujka zahtijevao da vrata Europskoga parlamenta ostanu otvorena i da se ne dozvoli kolaps gospodarstva i gubitak milijuna radnih mjesta.

'Zatvaranje vrata Europskoga parlamenta bez rasprave i bez odluke zastupnika, deklarativnom odlukom predsjednika Europskoga parlamenta, umjesto preuzimanja odgovornosti i pokretanja rasprave na koju bismo pozivali najistaknutije svjetske epidemiologe i virologe kako bismo zajedno čuli što sve znaju i predlažu u vezi s jednom od mnogobrojnih mutacija koronavirusa te o njegovoj stvarnoj opasnosti za naše živote, bila je najveća pogreška u povijesti Europskoga parlamenta i Europske unije', poručio je.

Navodi kako zastupnicima nije omogućeno glasanje o zatvaranju vrata Parlamenta, što smatra najgrubljom povredom demokracije i prava građana na odlučivanje putem svojih zastupnika u Europskome parlamentu.

Uputio je i zahtjev za pokretanje sveobuhvatne i otvorene javne rasprave ujedno je i poziv na obranu pluralnosti, jednakosti i različitosti u Europskome parlamentu i cjelokupnoj Europskoj uniji.

'Uime građana zahtijevam odgovor na pitanje zašto se nismo ni pokušali istinom i činjenicama suprotstaviti virusno-pandemijskim profiterima koji su lažima i poluistinama stvorili horor-izdanje Careva novoga ruha i štokholmskoga sindroma te pozivam odgovorne u Europskome parlamentu da napokon otvore vrata toga doma demokracije i da zajedno saznamo istinu, jer o istinitim činjenicama o virusu SARS-CoV-2 ovisi naša budućnost i budućnost naše djece', poručio je Kolakušić.