policija u akciji

Kod Gline spriječen novi pokušaj krijumčarenja 29 stranih migranata

28.10.2023 u 11:03

Bionic
Reading

Novi pokušaj krijumčarenja 29 stranih državljana u kombiju na glinskom području spriječila je policija u četvrtak navečer, a osumnjičeni 33-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, izvijestili su iz Policijske uprave sisačko-moslavačke u subotu.

Policajci na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta na glinskom su području u noćnim satima zaustavili 33-godišnjaka koji je u kombiju zagrebačkih registracija prevozio 29 stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije. Utvrđeno je kako je osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta", izvijestili su iz policije.

Tijekom postupanja policije svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, stoji u priopćenju.