HŽ OPET U PROBLEMIMA

Kod Đakova iskočio putnički vlak

20.07.2010 u 08:37

Bionic
Reading

Putnički vlak, popularni Plavac, koji je iz Osijeka u utorak navečer vozio na redovitoj liniji prema Đakovu, oko 22 sata iskočio je iz tračnica

Nezgoda se dogodila neposredno prije ulaska vlaka na đakovačku željezničku postaju. Nasreću, nitko od 15 putnika u vlaku nije ozlijeđen. Policijski očevid još traje, pa nismo mogli doznati uzroke iskakanja vlaka, no osim tehničkih, u pitanju bi mogla biti i neprilagođena brzina jer neposredno prije ulaska na željezničku postaju Đakovo pruga oštro skreće ulijevo.

Ovo je još jedna u nizu željezničkih nesreća koje su se dogodile na hrvatskim prugama posljednjih godina, ovoga puta samo s materijalnom štetom.

U trenutku kada se odlučuje po kojem će zakonskom članku odgovarati okrivljeni za tešku nesreću u Rudinama, nakon koje se dogodilo još nekoliko izlijetanja vlakova s više ozlijeđenih putnika, među kojima je najpoznatije ono na glavnom zagrebačkom kolodvoru kada je zbog otkazivanja kočnica vlak udario u betonski graničnik, iskakanje putničkog vlaka pred đakovačkom postajom ponovno ukazuje na ozbiljne sigurnosne propuste u HŽ-u.

Očito da će za njihovo uklanjanja biti potrebno još par stotina milijuna kuna iz državnoga proračuna.